Femeie ucisă cu pietre pentru că ar fi avut 11 soți

Data publicării:
femeie somalia
Foto: Shutterstock

O femeie a fost ucisă cu pietre, în Somalia, după ce o instanță de judecată a grupării Al-Shabaab a condamnat-o pentru că ar fi avut „mai mulți soți”, scrie BBC News.

femeie somalia
Foto: Shutterstock

Shukri Abdullahi Warsame a fost acuzată că s-ar fi căsatorit cu 11 bărbați, fără să divorțeze de niciunul. Ea a fost îngropată în pământ până la gât, apoi ucisă cu pietre de militanții Al-Shabaab. Gruparea are propria sa interpretare, una extrem de strictă, a legii Sharia și a ajuns să controleze zone vaste din Somalia. Adeseori, militanții lansează raiduri și atacuri, încercând să răstoarne guvernul din capitala Mogadishu.

„Shukri Abdullahi Warsame și nouă dintre soții ei, inclusiv soțul ei conform legii, au fost aduși în fața instanței. Fiecare bărbat a susținut că Shukri este soția lui”, a declarat Mohamed Abu Usama, unul dintre guvernatorii Al-Shabaab.

Potrivit legii islamice, este ilegal ca o femeie să aibă mai mult de un soț, însă bărbații au voie să aibă cel mult patru soții. Divorțul este permis atât pentru femei, cât și pentru bărbați, însă în timp ce bărbatul se poate separa liber de soția sa, femeia trebuie să aibă acordul soțului pentru a divorța.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri