Fiul preşedintelui columbian, arestat într-un dosar de spălare de bani

Data actualizării: Data publicării:
gustavo petro face declaratii
Preşedintele Gustavo Petro spune că este dureros, dar că procuratura are „toate garanţiile” pentru a da curs legii. Foto: Profimedia

Nicolas Petro, fiul preşedintelui columbian Gustavo Petro, a fost arestat în cadrul unei anchete privind spălare de bani şi îmbogăţire ilicită, a anunţat sâmbătă dimineață procuratura de la Bogota, citată de Reuters.

A fost arestată de asemenea fosta soţie a fiului preşedintelui, Daysuris del Carmen Vasquez, care mai devreme în acest an a declarat presei columbiene că două persoane acuzate de implicare în trafic de droguri i-au dat bani fostului ei soţ pentru campania electorală a tatălui acestuia.

Fiul preşedintelui, politician în provincia nordică Atlantico, a salutat ancheta în momentul lansării acesteia, în martie, iar anterior a calificat drept nefondate acuzaţiile că a primit bani de la traficanţi pentru includerea acestora în eforturile de pace ale tatălui său, notează Reuters, citată de Agerpres.

Preşedintele Gustavo Petro a transmis într-un mesaj pe platforma X, fostă Twitter, că este dureros că unul din copiii săi a fost arestat, dar că procuratura are „toate garanţiile” pentru a da curs legii.

„Fiul meu Nicolás și fosta lui soție, Days, au fost reținuți.

Ca om și ca tată, mă doare foarte mult această autodistrugere, și că unul dintre fiii mei ajunge la închisoare; În calitate de Președinte al Republicii, am asigurat procuratura că are toate garanțiile din partea mea pentru a proceda conform legii.

Îi doresc fiului meu noroc și putere. Fie ca aceste evenimente să-ți creeze caracterul și să reflectezi asupra propriilor greșeli.

După cum am afirmat în fața procurorului general, nu voi interveni și nici nu voi face presiuni asupra deciziilor sale; lăsați legea să ghideze liber procesul”, a scris Gustavo Petro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri