Forțele aeriene japoneze au pierdut un F-35 în Oceanul Pacific. Este al doilea aparat de acest tip prăbușit de la lansare

Data publicării:
f35 lighting II shutterstock_1296104293
Foto: Shutterstock

Un avion multirol de tip F-35 al Forţelor Aeriene din Japonia a dispărut de pe radare deasupra Oceanului Pacific. Anunţul a fost făcut de armata niponă.

Aeronava decolase de la o bază militară din nordul Japoniei, a apucat să parcurgă aproximativ 135 de kilometri şi apoi, în mod inexplicabil, a dispărut de pe radar.

Oficialii cred că avionul s-a prăbuşit în Pacific şi a lansat operaţiuni de căutare. Incidentul a avut loc în timpul unui exerciţiu.

F-35 Lightning II este considerat cel mai performant avion de luptă din lume. A fost dat în folosinţă anul trecut. De atunci, a mai avut loc un singur incident, când un avion F-35 al armatei americane s-a prăbuşit în septembrie, în Carolina de Sud, şi a deteminat reţinerea la sol pentru o scurtă perioadă a întregii flote de acest tip.

Performantul avion ar putea ajunge şi în dotarea armatei noastre, după ce Statele Unite au anunţat că examinează posibilitatea extinderii programului F35 către cinci state noi, printre care şi România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri