Fostul magnat rus Mihail Hodorkovski: Putin este un „rege gol”

Data publicării:
putin gest cu mana-1

Putin cu pieptul gol nu este un lider atotputernic. Este un rege gol”, a declarat Hodorkovski la Londra. Fostul om de afaceri, care controla odinioară cea mai mare companie petrolieră din Rusia, Iukos, şi care a fost arestat în 2003 şi eliberat în 2013, a declarat că economia rusă va regresa şi mai mult şi că în cele din urmă slăbiciunea sa va genera o bătălie între clanurile puternice care domină Rusia, scrie Mediafax.

Într-un mesaj care ar putea atrage furia liderului de la Kremlin, fostul magnat a cerut Occidentului să construiască legături cu grupările de opoziţie în aşteptarea unui sfârşit pentru epoca Putin.

„Mâine, când regimul se va schimba, va trebui să construiţi o relaţie şi veţi avea puţin timp la dispoziţie", a declarat Hodorkovski, în vârstă de 51 de ani, în cadrul unui eveniment organizat de centrul de reflecţie Chatham House.

Hodorkovski susţine că puterea lui Putin este în declin dar că sfârşitul preşedinţiei acestuia, care a început în 1999, ar putea dura şi ar putea fi dureros şi periculos atât pentru Occident, cât şi pentru Rusia.

Rusia va rămâne multă vreme în agonie la căpătâiul împăratului bolnav. Va fi dureros pentru populaţie şi periculos pentru Occident”, a declarat Hodorkovski.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri