Fostul șef al spionilor din Venezuela, acuzat de narcoterorism, este de negăsit. De ce vor americanii extrădarea lui

Data actualizării: Data publicării:
Hugo Carvajal twitter
Foto: Hugo Carvajal/ Twitter

Poliția spaniolă a anunțat miercuri că fostul șef al spionilor din Venezuela, generalul Hugo Carvajal, acuzat de trafic de droguri și care ar urma să fie extrădat în Statele Unite, nu a putut fi localizat, potrivit Associated Press, citat de Mediafax.

Site-ul de știri El Español a informat miercuri că o instanță spaniolă a anulat o hotărâre anterioară care respingea mandatul de arestare venit din partea SUA și a solicitat autorităților să facă toate demersurile necesare extrădării.

Avocatul lui Carvajal, Maria Dolores de Arguelles, a declarat că generalul nu poate fi considerat fugar, deoarece apărarea nu a fost notificată în mod oficial în privința deciziei curții și nu a fost emisă nicio citație sau mandat de arestare.

Carvajal a fost eliberat pe cauțiune, dar pașaportul i-a fost reținut și a primit interdicție de a părăsi regiunea Madridului, conform termenilor cauțiunii. De asemenea, trebuie să se prezinte la tribunal pentru a da cu subsemnatul din 15 în 15 zile, data următoare fiind vineri.

Procurorii antidrog din Spania au făcut apel la decizia Curții Naționale de Justiție care în luna septembrie a respins cererea de extrădare venită din partea SUA, unde este acuzat pentru trafic de droguri și alte infracțiuni.

Extrădarea trebuie să fie autorizată de Guvernul spaniol, care se reunește săptămânal, în fiecare vineri.

SUA dorește extrădarea lui Carvajal după ce fostul șef al Serviciului militar de Informații din Venezuela a fugit în Spania în luna martie. Acesta a susținut public eforturile opoziției de a-l îndepărta pe președintele Nicolás Maduro.

Procurorii din New York au anunțat că generalul Carvajal trebuie să facă față unui proces pentru „narcoterorism” întrucât face parte dintr-un grup de oficiali venezueleni acuzați de „inundarea” SUA cu droguri.

Agenția antidrog din SUA spune că Hugo Carvajal ar avea legături și cu transportul a pete 5 tone de cocaină din Mexic în SUA în 2006 și l-a acuzat că a susținut și protejat mișcarea de gherilă din Columbia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri