Sari la conținut
News Alert

GALERIE FOTO. „Închisoarea din Mine”, locul unde directorii de companii răpuși de stres plătesc mii de dolari ca să trăiască ca într-un penitenciar

Să plătești mii de dolari ca să fii închis într-o încăpere goală pentru a te relaxa? Da, se întâmplă în Coreea de Sud, unde directorii de companii caută noi modalități de a scăpa de epuizarea psihică lăsată în urmă de programul de muncă supraîncărcat și de grijile care vin la pachet cu o funcție de conducere.

6

Unul dintre cele mai populare „programe de meditație” care oferă condiții de recluziune similare întemnițării într-o celulă de penitenciar este „Închsioarea din Mine”, un centru situat în orașul Hongcheon, provincia Gangwon, scrie CBC.

Centrul are 28 de camere identice, fiecare având o singură fereastră și o măsuță. Ți se dau haine monocrome, asemănătoare celor de deținut. Nu există paturi. Dacă vrei să dormi, poți folosi podeaua, care este conectată la un sistem de încălzire.

Odată intrat în încăpere, ușa va fi blocată. Undeva, pe perete, există și un buton roșu, pentru alertarea personalului în cazul unui atac de panică.

Nota de plată pentru toate acestea? Circa 4.500 de dolari. 

„Nu se izolează aici într-o închisoare. Adevărata închisoare este lumea de afară”, spune unul dintre angajații centrului.

Coreea de Sud este una din țările cu cele mai mari rate ale epuizării prin muncă din lume, cu o medie de 2.069 de ore muncite de fiecare cetățean într-un an, potrivit Organizației de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

„Sunt suprasolicitat. De-asta mă aflu aici. Astăzi, însă, mă simt iluminat, mintea mi-e ușoară ca un fulg”, a declarat unul dintre clienți, Suk-won Kang, pentru CBC.