Garda de corp personală a regelui saudit, ucis în cursul unei „dispute personale”

Data actualizării: Data publicării:
Theresa May Attends The First Arab-European Summit - Day One
FOTO: Dan Kitwood/Getty Images

Garda de corp personală a regelui Salman al Arabiei Saudite, generalul Abdel Aziz al-Fagham, a fost împuşcat mortal de unul din prietenii săi în cursul unei „dispute personale”, a anunţat duminică poliţia saudită, transmite AFP.

Un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de agenţia oficială SPA, a precizat că autorul crimei a fost ucis de poliţişti, la rândul său.

Conform purtătorului de cuvânt, incidentul s-a petrecut în timp ce generalul Fagham se afla într-o vizită la un prieten la locuinţa căruia se mai aflau şi alţi invitaţi, la Jeddah, în vestul ţării.

În urma unei „dispute” verbale, unul din invitaţi, şi el un prieten al lui Fagham, a plecat şi a revenit cu o armă, cu care a deschis focul asupra generalului, rănindu-l mortal.

Agresorul a mai rănit două persoane - un saudit şi un angajat filipinez -, după care s-a baricadat şi a intrat într-un schimb de focuri cu poliţia, în care atacatorul generalului a fost împuşcat mortal, iar cinci poliţişti au fost răniţi, a precizat aceeaşi sursă.

„Generalul Abdel Aziz al-Fagham, garda de corp a regelui Salman, a murit”, a anunţat puţin mai devreme cotidianul Saudi Gazette, iar televiziunea de stat Al-Ekhbariya a relatat că generalul şi-a pierdut viaţa „într-un schimb de focuri la Jeddah (vest) în timpul unei dispute personale”.

Jeddah, oraş-port la Marea Roşie, este locul unde se mută guvernul pentru lunile de vară.

Conform presei locale, Faghm fusese şi garda de corp personală a fostului suveran Abdullah.

„Odihneşte-te în pace, eroule”, a scris pe Twitter consilierul Curţii regale, Turki al-Sheikh.

Silueta înaltă şi zveltă a generalului, care veghea îndeaproape asupra suveranului, le era familiară saudiţilor.

Moartea sa a provocat numeroase reacţii pe reţelele sociale, mulţi saudiţi regretând dispariţia acestui „înger păzitor” al suveranului lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri