GERMANIA. Victorie a stângii în Saxonia Inferioară. Înfrângere usturătoare pentru Merkel

Data publicării:
angela 20merkel 20mfax-44822

Seară dramatică la Hanovra. După ce exit-pollurile dădeau victoria coaliţiei cancelarului Angela Merkel, numărarea voturilor a dus la o răsturnare de situaţie. Victoria alegerilor din Saxonia Inferioare a revenit alianţei de opoziţiei formate din Social-Democraţi şi Verzi.

Aşa-numita coaliţie roşu-verde a obţinut o majoritate de doar un mandat în parlamentul landului, iar Stephan Weil, candidatul stângii, va deveni noul ministru-preşedinte al Saxoniei Inferioare.

„Vreau să le mulţumesc din inimă votantelor şi votanţilor pentru încrederea lor. Vom munci din greu pentru această încredere”, a declarat Stephan Weil.

Înfrângerea este usturătoare pentru coaliţia dintre creştini-democraţi şi liberali, care aveau nevoie de o victorie pentru a recâştiga din procentele pierdute în ultima vreme. Pierzătorul serii este David MacAllister, care nu a câştigat al doilea mandat în fruntea landului.

Rezultatul din Saxonia Inferioară este crucial şi a coincis în ultima perioadă cu rezultatul de la nivel federal. O situaţie ce se anunţă periculoasă pentru Angela Merkel, care doreşte un nou mandat de cancelar în toamnă.

Victoria social-democraţilor nu face decât să întărească poziţia lui Peer Steinbruck, principalul contracandidat al actualului cancelar german.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri