Sari la conținut
News Alert

Ginerele lui Donald Trump, întâlnire cu bancheri ruşi vizați de sancțiuni

Ginerele preşedintelui american va depune mărturie în Congres, în cadrul anchetei privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Jared Kushner s-a întâlnit cu reprezentanţii unei bănci ruseşti vizate de sancţiunile economice impuse Rusiei de Occident, în decembrie anul trecut, adică la o lună după ce Donald Trump a câştigat alegerile. Iar directorul băncii respective e absolvent al celui mai important serviciu secret rus.

Tot în luna decembrie, ginerele lui Donald Trump s-a văzut şi cu ambasadorul rus la Washington. Dezvăluirile vin la doar o zi după ce Casa Albă a anunţat că ginerele preşedintelui va conduce Biroul American pentru Inovaţii, creat special pentru el. Kremlinul a reacţionat în noua controversă. Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a declarat că întâlnirile nu au fost nimic ieşit din comun. „Au fost nişte întrevederi de afaceri”, susţine Moscova. Şi Casa Albă spune că soţul Ivankăi Trump nu a făcut nimic greşit.

Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe: Cred că, dat fiind numărul de întrebări pe această temă, s-a oferit să meargă în Congres şi să le spună: "Bun, sunt bucuros să discut despre rolul pe care l-am avut şi despre oamenii cu care m-am văzut". Dar trebuie să reţineţi că, dat fiind rolul pe care l-a avut atât în campanie, cât şi în perioada de tranziţie, s-a întâlnit cu nenumărate persoane. Era treaba lui, era parte din rolul pe care l-a avut şi pe care şi l-a îndeplinit exact cum trebuia.

Reporter: Deci nu crede că îi datorează publicului american o explicaţie?

Sean Spicer: Pentru ce? Pentru că şi-a făcut treaba? Te porţi de parcă e ceva greşit în a face ceea ce ar trebui să faci!