Grupare care militează pentru supremația rasei albe, desemnată organizație teroristă în SUA

Data actualizării: Data publicării:
mike pompeo
Mike Pompeo, secretarul de Stat american Foto: Guliver/GettyImages

Administrația de la Casa Albă a desemnat, pentru prima dată, un grup care militează pentru supremația rasei albe drept organizație teroristă, informează Associated Press. 

Mișcarea Imperialistă Rusă a fost trecută pe lista grupărilor teroriste globale de către administrația americană, a anunțat secretarul de stat Mike Pompeo. Potrivit AP, nu este clar încă ce măsuri vor fi luate împotriva grupării, care este una relativ mică.

Odată cu trecerea ei pe lista grupărilor teroriste, niciun american nu mai are voie să facă nicio tranzacție cu mișcarea și, de asemenea, toate proprietățile mișcării de te teritoriul american sunt „înghețate”.

Alături de grupare, pe lista mișcărilor teroriste au fost adăugați și liderii ei, Stanislav Anatolyevich Vorobyev, Denis Valliullovich Gariev și Nikolay Nikolayevich Trushchalov.

Mișcarea Imperialistă Rusă este bănuită că antrenează grupări paramilitare neonaziste din Rusia și din alte țări în două tabere de instrucție pe care le deține în St. Petersburg, potrivit oficialilor americani. În 2016, se bănuiește că gruparea a pregătit doi suedezi care ulterior au desfășurat o serie de atacuri teroriste în Suedia, inclusiv plasarea unei bombe într-o cafenea.

Editor: B.P.d

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri