SUA, tot mai nemulțumite de Netanyahu. Casa Albă: „Așteptăm măsuri concrete în următoarele ore și zile din partea Israelului”

Data actualizării: Data publicării:
benjamin netanyahu
Joe Biden i-a cerut lui Benjamin Netanyahu să încheie urgent un acord pentru o încetare imediată a focului în Gaza. FOTO: Profimedia Images

Convorbirea telefonică dintre Joe Biden şi premierul israelian, Benjamin Netanyahu, în cursul căreia preşedintele american a evocat pentru prima dată posibilitatea de a condiţiona sprijinul american pentru Israel, survine pe fondul unei „nemulţumiri tot mai mari” a Washingtonului faţă de aliatul său, a declarat joi un purtător de cuvânt al Casei Albe, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Da, există o nemulţumire în creştere”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, întrebat despre starea de spirit a preşedintelui Joe Biden, în timp ce premierul israelian, Benjamin Netanyahu, nu a reacţionat până acum la apelurile sale de a acţiona în faţa catastrofei umanitare din Gaza.

Statele Unite au cerut joi Israelului să permită o „creştere spectaculoasă” a ajutorului umanitar pentru Fâşia Gaza, afirmând că doresc să vadă măsuri concrete „în următoarele ore şi zile”.

„Ceea ce aşteptăm şi sperăm să vedem în orele şi zilele următoare este o creştere semnificativă a ajutorului umanitar, deschiderea de noi puncte de trecere şi o reducere a violenţei împotriva civililor şi cu siguranţă a lucrătorilor umanitari”, a subliniat John Kirby.

Guvernele din întreaga lume au condamnat atacul israelian asupra lucrătorilor umanitari străini în Gaza, în timp ce Israelul a anunţat deja că a fost vorba despre o greşeală şi că investighează faptele.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri