Guvernul german ar putea renunța la sprijinul umanitar acordat palestinienilor, după atacul lansat de Hamas

Data actualizării: Data publicării:
Palestinians inspect the ruins of Watan Tower destroyed in Israeli airstrikes
Ministrul Dezvoltării a declarat că guvernul a avut întotdeauna grijă să verifice dacă banii au fost folosiți doar în scopuri pașnice. FOTO: Profimedia Images

Guvernul german anunță duminică intenția de a reevalua acordarea sprijinului în valoare de sute de milioane de euro palestinienilor, în urma celui mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, lansat de teroriștii Hamas. Germania va discuta cu Israelul despre modalitatea prin care s-ar putea realiza proiectele de dezvoltare din regiune și se va coordona cu partenerii internaționali în această privință, transmite Reuters.

Ministrul Dezvoltării, Svenja Schulze, a declarat că guvernul a avut întotdeauna grijă să verifice dacă banii au fost folosiți doar în scopuri pașnice.

"Dar aceste atacuri asupra Israelului au marcat o sciziune teribilă", a spus ea.

"Vom analiza acum toate angajamentele asumate pentru teritoriile palestiniene", a mai dat asigurări oficialul german.

Germania va discuta cu Israelul despre modul în care proiectele de dezvoltare din regiune ar putea fi cel mai bine realizate și se va coordona cu partenerii internaționali, susțin oficiali ai cabinetului cancelarului Olaf Scholz.

Unii parlamentari germani, în special din opoziția conservatoare, au solicitat încetarea acordării de ajutor.

"Toată Europa, toate cele 27 de state, trebuie să declare acum: avem nevoie de un nou început și nu vom mai finanța teroriștii", a precizat conservatorul Armin Laschet, rivalul lui Olaf Scholz de la ultimele alegeri din partea conservatorilor.

El a mai cerut și încetarea cooperării UE cu președintele palestinian Mahmoud Abbas.

Gregor Gysi, un membru proeminent al partidului de opoziție de stângă, a argumentat împotriva unei astfel de măsuri, spunând că Hamas, nu toți palestinienii, sunt responsabili pentru atac.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri