Imagini care au stârnit revoltă: un elev evreu este obligat să sărute pantofii unui coleg musulman. Ce alternativă avea

Data publicării:
copil

Imagini tulburătoare, cu un elev evreu care a fost obligat să-i sărute pantoful unui coleg musulman, au stârnit valuri de indignare în Australia. Scenele tulburătoare s-au petrecut într-un parc din Melbourne. Dacă nu făcea asta, elevul ar fi fost bătut de alți nouă copii.

Imaginile tulburătoare s-au viralizat pe rețelele sociale, iar părinții elevului umilit, în vârstă de 12 ani, spun că nu s-a luat nicio măsură disciplinară împotriva grupului de băieți implicați, relatează news.com.au.

Părinții spun că, la câteva zile după acest incident, fiul lor a fost bătut de un alt elev. Băiatul este acum atât de speriat încât nu mai vrea să meargă la școală.

Într-un incident separat, un copil de doar cinci ani a fost strigat de către colegii mai mari „gândac evreu” și „evreu jegos”. Copilul a fost urmărit până la toaletă de colegii care au început să-l tachineze din cauza circumciziei. Băiatul a fost prea speriat ca să mai folosească toaleta și a urinat în pantaloni.

În final, cei doi copii care mergeau la Cheltenham Secondary College și Hawthorn West Primary, au fost transferați la alte școli.

Cazurile de antisemitism sunt frecvente în școlile din Australia, iar aceste două incidente sunt doar „vârful icebergului”, spune Dvir Abramovich, președintele unei comisii antidiscriminare. Acesta a mai spus că elevii evrei sunt nevoiți să părăsească sistemul public de învățământ din cauza actelor de hărțuire și violență îndreptate împotriva lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri