Sari la conținut

Imagini filmate de Alfred Hitchcock în lagărele naziste, difuzate în premieră

Imaginile-document au fost proiectate, joi, ca parte a unui documentar realizat de Brett Ratner, intitulat "Night Will Fall", care prezintă istoria din spatele realizării filmului lui Alfred Hitchcock ce nu a mai fost difuzat în epocă din motive politice, potrivit contactmusic.com, citat de Mediafax. 

Imaginile au fost filmate de soldaţi special antrenaţi pentru a imortaliza dovezile atrocităţilor comise de nazişti, descoperite de forţele aliaţilor în lagărele de concentrare.

Acestea ar fi trebuit să fie folosite ca dovezi împotriva liderilor germani acuzaţi de crime de război. Dar, înainte ca Alfred Hitchcock să finalizeze documentarul "German Concentration Camps Factual Survey", proiectul a fost oprit, deoarece autorităţile britanice au încercat să încheie o alianţă cu Germania împotriva Uniunii Sovietice.

Brett Ratner a produs noul documentar, "Night Will Fall", care spune istoria filmului lui Hitchcock şi conţine o serie de interviuri cu unii dintre soldaţii care au filmat imaginile din lagărele de concentrare naziste.