Imigranții care au plecat cu trenul din Gara Keleti s-au revoltat când au aflat că nu merg în Germania

Data publicării:
Untitled

Imagini cu puternic impact emoțional!

Actualizare 14:10. Până acum două trenuri în care au urcat imigranți au și plecat din Gara de Est (Keleti). Ei nu pot urca în orice tren doresc, autoritățile controlându-i foarte bine până acum. Mulți dintre ei nu știu ce se întâmplă și sunt convinși că vor ajunge în Austria și de acolo poate în Germania.

În cazul primului tren, el nu a ajuns la granița cu Austria. A fost oprit la 37 de kilometri de Budapesta, în localitatea Biscke, unde în apropiere este o tabără de refugiați. O parte dintre imigranți a coborât, o parte a refuzat categoric acest lucru.

Trenul este blocat în această gară. Între timp, din Gara Keleti a plecat un al doilea tren, înspre Gyor.

La Bicske, în semn de protest, aceștia s-au așezat pe calea ferată și refuză să intre în centrul de refugiați de la Bicske, relatează Dan Codre, corespondentul Digi24 în Ungaria. El mai spune că este o comunicare foarte deficitară a autorităților și că nici presa maghiară nu cunoaște prea multe detalii în ceea ce privește măsurile luate de autorități.

De altfel, potrivit jurnaliștilor de la fața locului, imigranții s-ar fi urcat din nou în tren și cer să plece de la centrul de refugiați din Bicske.

Poliția maghiară a arestat imigranții care s-au așezat pe calea ferată.


Varianta de călătorie către vestul Europei nu există în acest moment pentru aceste persoane, relatează Dan Codre, corespondentul Digi24 în Ungaria.

Aseară, autoritățile maghiare le-au transmis prin megafoane, în arabă, procedurile de intrare în Uniunea Europeană. Li s-a transmis că odată intrați fără viză, vor fi lăsați să intre în gară ca să se înregistreze, după care trebuie să meargă într-una din taberele de refugiați. Acolo trebuie să aștepte ca statul pe teritoriul căruia au intrat în UE, în cazul de față Ungaria, să le acorde statutul de refugiați.

Reporterul Digi24 relatează că unii dintre ei au luat în calcul varianta să meargă la centrul de refugiați de la Debrețen. Odată intrați în gară, ei au început să se îngrămădească în trenuri.

Ultimele știri pe acest subiect

REPORTAJ Digi24. Drama refugiaţilor care vin în Europa

Incidente la graniţa eleno-macedoneană

Oficial maghiar: Un bilet de tren nu e mai presus de legislaţia europeană

Criza refugiaților. Drumul spre libertate s-a blocat în Ungaria


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri