Tragedie la Valencia. 4 morți și 15 dispăruți în urma unui incendiu uriaș care a cuprins două blocuri

Data actualizării: Data publicării:
A large fire burns a 14-story building in the neighborhood of Campanar (Valencia).
Un bloc înalt de locuințe din orașul spaniol Valencia a fost cuprins de un incendiu de proporții. Foto: Profimedia Images

ACTUALIZARE 12.25 Autoritățile spaniole au publicat un nou bilanț al incendiului: sunt 4 morți, 15 răniți și 15 persoane dispărute. 

Potrivit MAE, printre victime nu sunt cetățeni români.

ACTUALIZARE 07.10 Este situație critică în Valencia, unde cel puțin patru persoane au murit și 19 sunt dispărute după ce un bloc de 14 etaje a fost mistuit de un incendiu puternic. Alți 14 oameni sunt răniți, inclusiv un copil și șase pompieri.

Flăcări uriașe au devorat cele 14 etaje ale construcției. Victimele decedate au fost găsite în urma unui zbor de recunoaștere cu drone, iar pompierii continuă să-i caute pe cei 19 dispăruți.

Focul a izbucnit joi, la ora locală 17 și, potrivit presei spaniole, în această dimineață, încă arde. Flăcările și temperaturile ridicate continuă să facă imposibil accesul în interiorul apartamentelor. Nu este clar câți dintre locatari erau acasă.

Presa locală relatează că focul a pornit de la etajul cinci și s-a extins rapid la nivelurile superioare din cauza vântului. A distrugs întreaga clădire și s-a extins și la un bloc adiacent din același ansamblu rezidențial. Unii vecini au încercat să se salveze treacând dintr-un apartament în altul prin balcoane.

Primarul orașului Valencia a anunțat că va declara zile de doliu în oraș. Serbările programate pentru acest weekend au fost suspendate.

Un bloc înalt de locuințe din orașul spaniol Valencia a fost cuprins de un incendiu de proporții, transmite BBC.

ACTUALIZARE Cel puțin 14 persoane, printre care șase pompieri și un copil mic, au fost rănite.

ACTUALIZARE Pompierii au fost văzuți salvând oameni de la balcoane.

Clădirea are 138 de apartamente și adăpostea 450 de rezidenți, a relatat ziarul El Pais, citând administratorul clădirii.

ACTUALIZARE Incendiul a distrus două blocuri turn de 14 şi 10 etaje ale unui complex situat la intersecţia bulevardelor General Avilés şi Maestro Rodrigo, conform News.ro.

Unii locuitori de la etajele inferioare şi-au salvat viaţa sărind pe saltelele de urgenţă amplasate de pompieri

 

ACTUALIZARE Peste 20 de echipaje de pompieri încearcă să stingă incendiul, conform BBC.

Mai multe persoane au fost rănite iar presa locală a anunțat că este posibil ca oamenii să fie blocați în interior.

Centrul de coordonare a situațiilor de urgență din Valencia a declarat că 13 persoane au fost tratate pentru răni, inclusiv șase pompieri.

Un bloc înalt de locuințe din orașul spaniol Valencia a fost cuprins de un incendiu de proporții. Foto: Profimedia Images
Un bloc înalt de locuințe din orașul spaniol Valencia a fost cuprins de un incendiu de proporții. Foto: Profimedia Images

Incendiul s-a produs la un bloc de 14 etaje din cartierul Campanar și s-a extins la o clădire adiacentă.

Peste 20 de echipaje de pompieri se ocupă de incendiu, iar oamenii au fost îndemnați să nu se apropie de zonă.

Mai multe persoane au fost rănite în urma incidentului, iar presa locală a relatat că este posibil ca oamenii să fie blocați în interior.

Ziarul El País a declarat că șapte persoane au fost tratate pentru răni, inclusiv doi pompieri.

Relatările locale arătau că pompierii au salvat mai mulți rezidenți, inclusiv un cuplu care locuia la etajul șapte.

Un bărbat care locuiește la etajul al doilea al clădirii a declarat pentru postul de televiziune La Sexta că flăcările au crescut rapid după ce a început incendiul.

„Focul s-a extins în doar 10 minute”, a declarat acesta, adăugând că este posibil ca materialele de pe fațada clădirii să fi provocat extinderea incendiului.

David Higuera, un inginer, a declarat pentru El País că este posibil ca anvelopa clădirii să fi fost cauza răspândirii rapide a incendiului. Plăcile de aluminiu cu un izolator din spumă care alcătuiesc stratul exterior al clădirii sunt „foarte bune la izolarea împotriva căldurii și a frigului, dar foarte combustibile”, a spus el.

O femeie a declarat pentru TVE că i-a văzut pe pompieri încercând să salveze un adolescent blocat la primul etaj al clădirii.

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a transmis pe X (Twitter): „Dezolat de incendiul teribil dintr-o clădire din Valencia... Doresc să transmit solidaritatea mea tuturor persoanelor afectate și recunoașterea întregului personal de urgență deja desfășurat la fața locului."

Pompierii au fost chemați în jurul orei locale 17:30. Un spital de campanie a fost amenajat în zonă în caz de victime, a relatat RTVE.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri