Sari la conținut

Incident de securitate la Casa Albă

Actualizare 18.19. Alerta de securitate a fost ridicată, iar președintele american a plecat spre Selma. Incidentul a fost cauzat de o tarabă cu produse alimentare din apropierea Casei Albe, care a luat foc.

_____________________________________________

Reşedinţa prezidenţială a fost complet izolată, în timp ce jurnaliştii aflaţi în interior nu mai sunt lăsaţi să iasă. Potrivit unor martori, de pe peluza de sud a Casei Albe s-a auzit un zgomot puternic.

În apropierea Casei Albe se degajă un fum negru.

Alerta de securitate este instituită ca măsură de prevedere, în condițiile în care s-a aflat de curând că americanul arestat în ianuarie pentru că plănuia să atace sediul Congresului a mărturisit că voia să-l ucidă pe preşedintele Barack Obama.

El a făcut declaraţia într-un interviu telefonic acordat din închisoare unui post de televiziune. Mai mult, suspectul a afirmat că liderul de la Casa Albă nu era singura victimă de pe lista sa.

El intenţiona să ucidă şi mai mulţi congresmeni, în semn de protest faţă de ofensiva militară a Statelor Unite împotriva organizaţiei Statul Islamic. Christopher Cornell susţine că mai mulţi membri ai acestei grupări sunt deja pe teritoriu american şi pregătesc atentate.

Cornell a fost arestat la jumătatea lunii ianuarie, după ce FBI a descoperit că acesta cumpărase două puşti de asalt şi 600 de cartuşe.