Intervenția în Siria, amânată

Data publicării:
soldati siria afp-7

Cel mai nou raport ONU privind situația din Siria împarte vina, pentru crimele comise în această țară, ambelor părți implicate în conflict.

Conform concluziilor din raportul ONU, forțele guvernamentale au continuat atacuri de mare amploare împotriva populației civile, iar forțele antiguvernamentale au comis crime de război, crime, execuții sumare, au aplicat tortura, au luat ostatici.

Liderii politici europeni cer o soluție rapidă care să pună capăt violențelor din Siria.

„Comunitatea internațională, cu ONU ca centru al său, are o responsabilitate colectivă pentru a sancționa aceste acte și a pune capăt acestui conflict”, a spus Jose Manuel Barroso, președintele Comisiei Europene.

Președintele Barack Obama susține că nu va ezita să urmeze calea diplomatică propusă de Rusia pentru soluționarea crizei siriene.

„Inițiativa are potențialul de a înlătura pericolul armelor chimice, pentru că Rusia este unul dintre cei mai puternici aliați ai lui Assad”, a declarat Barack Obama, președintele Statelor Unite.

Siria a anunțat că va coopera în chestiunea armelor chimice.

„Datorită angajamentului pe care l-am luat față de inițiativa rusească, ne dorim să nu mai avem în posesie arme chimice”, a afirmat Walid al-Moualem, ministrul sirian de Externe.

„Toți sperăm că această opțiune poate fi soluția reală a crizei. Dar trebuie să fim lucizi și să ne asigurăm că nu este doar o tactică prin care Siria și protectorii ei ruși vor să tragă de timp”, a spus Chuck Hagel, secretarul american al Apărării.

Arsenalul chimic deținut de Siria este evaluat de serviciile secrete franceze la aproximativ o mie de tone și este considerat unul dintre cele mai importante din lume.

Peste 110 mii de oameni au murit în urma războiului civil care afectează Siria de doi ani și jumătate.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri