Israelul acuză guvernul Spaniei că ține partea "terorismului tip Stat Islamic"

Data publicării:
Israeli attacks continue on the 11th day in Gaza
Orașul Gaza după bombardamentele israeliene. FOTO: Profimedia Images

Criticile aduse ofensivei militare a Israelului din Fâșia Gaza de către membrii guvernului de stânga al Spaniei au generat tensiuni între cele două state, relatează dpa, care arată că Madridul a respins ca "neadevărate" acuzațiile ambasadei israeliene, potrivit cărora Spania s-ar fi poziționat de partea terorismului "tip Stat Islamic". 

Madridul a respins ca "neadevărate" acuzaţiile ambasadei Israelului, în sensul în care unii membri ai guvernului spaniol au luat partea terorismului făcând "afirmaţii ruşinoase".

"Guvernul spaniol respinge categoric neadevărurile conţinute în comunicatul ambasadei israeliene referitor la unii dintre membrii săi", a scris luni seara pe platforma X (fosta Twitter), Ministerul Afacerilor Externe de la Madrid, adăugând că nu acceptă "niciun fel de insinuări nefondate".

Ambasada Israelului în Spania a denunţat mai devreme într-un comunicat faptul că "anumiţi membri ai guvernului spaniol au ales să stea de partea acestui terorism tip Stat Islamic", menţionând între altele unele "afirmaţii absolut imorale" ale acestora care "pun în pericol securitatea comunităţilor evreieşti din Spania".

Comunicatul ambasadei nu a dat nume, însă ministrul spaniol pentru Afaceri Sociale, Ione Belarra, care duminică a luat parte la un miting pro-palestinian la Madrid, şi-a reiterat, marţi, criticile la adresa ofensivei israeliene.

Nimeni nu neagă durerea provocată de atacul Hamas din Israel, "dar Israelul neagă durerea palestinienilor", a declarat oficialul spaniol într-un interviu.

"Trebuie să ne ridicăm vocile ca să punem capăt acestui genocid odată pentru totdeauna", a mai spus aceasta despre acțiunile israelienilor.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri