Sari la conținut

Isteria clovnilor | Adolescent înjunghiat în Suedia

Autorităţile suedeze au anunţat că un atacator neidentificat a înjunghiat vineri un adolescent în regiunea Halland din sudul Suediei. Se pare că atacatorul purta în timpul incidentului o mască de clovn. Incidentul are loc în contextul în care „isteria” clovnilor s-a răspândit în mai multe state europene, iar o suedeză a fost anterior ameninţată cu moartea de doi bărbaţi costumaţi în clovni, transmite News.ro.

 

clovn 2

„Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost înjunghiat în umăr de către o persoană necunoscută, care a reuşit să fugă”, se arată într-un comunicat al poliţiei din Halland.

Incidentul are loc după ce, miercuri, două persoane îmbrăcăte în clovni au ameninţat cu moartea o femeie, în centrul Suediei. „Femeia era extrem de speriată”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei suedeze, care a atras atenţia că nu este nimic amuzant la fenomenul clovnilor înfricoşători.

Tot miercuri, un grup de bărbaţi deghizaţi în clovni şi înarmaţi cu drujbe false au înconjurat patru copii de zece ani.

Ministrul de Interne, Anders Ygerman, le-a cerut cetăţenilor suedezi să-şi păstreze calmul în urma ultimelor incidente. „Nu vrem să fim martorii unei situaţii în care o persoană intră în probleme adevărate pentru că altcineva şi-a pus o mască de clovn”, a declarat Ygmen.

În Marea Britanie, autorităţile au fost chemate să intervină în mai multe incidente în care persoane deghizate în clovni au sărit din tufişuri şi au speriat mai mulţi trecători. De asemenea, fenomenul clovnilor a ajuns şi pe teritoriul olandez, unde cel puţin două persoane deghizate în clovni au fost văzute înarmate.

O teorie privind numărul mare al persoanelor care se deghizează în clovni este legată de lansarea noului film a lui Stephen King - „It”. Scenariul producţiei cinematografice implică un monstru care ucide copii şi ia forma unui clovn pentru a-şi atrage victimele.

Celebrul scriitor a condamnat vehement „isteria” clovnilor. „Hei, prieteni. Cred că este timpul să ne calmăm cu această isterie a clovnilor - cei mai mulţi dintre ei sunt oameni buni, care înveselesc copiii şi îi fac pe oameni să râdă”, a scris acesta pe Twitter.

În SUA, isteria clovnilor a început în urmă cu două luni în statul american Carolina de Sud şi s-a răspândit în Alabama, Georgia şi Pennsylvania.