Jack Ma nu mai este cel mai bogat chinez. Ce avere are Zhong Shanshan

Data actualizării: Data publicării:
Miliardarul Jack Ma.
Miliardarul Jack Ma. Foto: GettyImages

Zhong Shanshan, cel care a înfiinţat compania de îmbuteliere a apei Nongfu Spring, a devenit cel mai bogat om din China, depăşindu-i pe Jack Ma, fondatorul gigantului chinez al comerţului electronic Alibaba, şi pe Pony Ma, şeful companiei de internet Tencent, transmite joi Agerpres.

Zhong Shanshan, în vârstă de 66 de ani, era anul trecut pe locul trei, a anunţat joi Richard Hoogewerf, fondatorul revistei Hurun, care publică clasamentul celor mai bogaţi chinezi.

Ascensiunea şefului Nongfu Spring este notabilă, chiar dacă el este relativ necunoscut chiar şi în China, a declarat Hoogewerf.

Pe lângă compania de îmbuteliere a apei, Zhong a înfiinţat grupul farmaceutic Beijing Wantai Biological Pharmacy. Averea sa a crescut semnificativ după listarea celor două firme. Speranţele în dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19 au stimulat succesul Wantai.

Averea lui Zhong Shanshan este estimată la peste 100 de miliarde de dolari, grupul său farmaceutic valorând peste zece miliarde de dolari, a explicat Hoogewerf. Acesta a explicat că sunt puţini antreprenori în lume care au obţinut simultan succes cu două proiecte de afaceri şi i-a dat ca exemplu pe Jack Ma şi Elon Musk.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri