KENYA. Aeroportul din Nairobi, parţial distrus de un incendiu puternic

Data publicării:
incendiu aeroport nairobi kenya captura

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale cinci şi s-a extins rapid de la zona de sosiri internaţionale la cea a plecărilor. Flăcările şi un nor gros de fum au învăluit aeroportul, unul dintre cele mai importante noduri aeriene din Africa de Est.

Pe aici trec anual aproape 7 milioane de oameni, majoritatea turişti care merg să-şi petreacă vacanţele în safari sau pe plajele de la oceanul Indian. Toţi pasagerii şi personalul au fost evacuaţi la timp şi duşi în zone sigure.

„Am văzut fum ieşind dintr-una dintre clădirile de aici şi erau multe maşini de pompieri care veneau şi plecau. Când eram pe punctul să mă îmbarc, ne-au spus să ieşim şi după 30 de minute, întregul terminal de sosiri era în flăcări”, a spus unul dintre martori.

Sute de pompieri s-au luptat ore întregi pentru a stinge flăcările care riscau să se extindă în tot aeroportul.

„Pot să confirm că focul este sub control, nu mai este pericol să se extindă. Din nefericire, am pierdut terminalul pentru sosiri şi mai multe birouri au fost făcute scrum”, a declarat Ole Lenku, ministrul de Interne kenyan.

În urma incendiului, autorităţile din Kenya au decis să anuleze pe termen nedeterminat toate zborurile de pe aeroportul Jomo Kenyatta. Traficul aerian a fost preluat de aeroporturile din Mombasa şi Eldoret, aflate la aproximativ 400 de kilometri depărtare. Pentru moment nu se ştie exact ce a provocat incendiul.

Ca o coincidenţă, incendiul s-a produs exact la 15 ani de la sângeroasele atacuri teroriste comise în Kenya şi în Tanzania asupra ambasadelor Statelor Unite. Atunci 223 de oameni au pierit şi alţi peste 4.000 au fost răniţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri