Licitaţie la Hollywood. Vor fi vândute obiecte de recuzită, folosite în filme clasice

Data publicării:
batman

Organizată chiar la Hollywood, licitaţia are toate şansele să doboare multe recorduri. Pe acest lucru s-au bazat şi organizatorii ei, care au ales special Cetatea Filmului pentru acest lucru.

Vorbim de obiecte de valoare care sunt vedetele licitaţiei, dar sunt multe alte lucruri pentru cei care vor altceva”, a explicat Catherine Williamson, reprezentant al casei de licitaţii.

Dintre vedetele licitaţiei merită amintită, în primul rând, statueta din filmul "Şoimul maltez", în care Humphrey Bogart deţine rolul principal. Preţul de pornire este de un milion de dolari, dar în afara ei vor mai fi vândute şi alte obiecte de recuzită care au apărut în pelicula respectivă.

O altă "vedetă" a licitaţiei este un automobil Buick ce a apărut în "Casablanca", film care-l are ca protagonist pe acelaşi Humphrey Bogart.

„Maşina a fost cumpărată de studiourile Warner Bros. în 1940 şi a făcut parte din parcul auto. Nu a apărut doar în "Casablanca", ci şi în "High Sierra" şi alte câteva filme, dar "Casablanca" a fost cea mai cunoscută peliculă”, a mai spus Catherine Williamson.

Se aşteaptă ca automobilul să fie vândut cu cel puţin 500 de mii de dolari, la licitaţia va fi organizată luna viitoare. Pentru cinefilii cu mai puţini bani în cont, dar la fel de pasionaţi de filmele clasice, există şi alte obiecte demne de orice colecţionar.

Amintim aici geaca purtată de Steve McQueen în filmul "Le Mans" din 1971 şi două costume din "Batman", al căror preţ de pornire este de 50 de mii de dolari fiecare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri