Liderul cecen le va da bani bărbaților care urmează să se căsătorească și ale căror finanțe au fost afectate de pandemie

Data publicării:
Ramzan Kadîrov, în aprilie, în vizită la un spital cu bolnavi de coronavirus
Ramzan Kadîrov, în aprilie, în vizită la un spital cu bolnavi de coronavirus Foto:: Grozny TV Channel / TASS / Profimedia

Liderul cecen Ramzan Kadîrov le va oferi bani mirilor, a căror situație financiară a fost afectată de pandemie, pentru a se putea căsători, scrie BBC.

În Cecenia, o regiune cu o populație predominant musulmană, tradiția cere ca un tânăr care urmează să se căsătorească trebuie să îi ofere miresei sau rudelor ei o sumă de bani - urdu - înaintea ceremoniei. Însă din cauza pandemiei de coronavirus care a avut un impact negativ asupra economiei, mulți bărbați ceceni nu-și permit să mai prezinte “plata” viitoarei mirese și familiei ei.

Până acum, 207 persoane au primit bani de la liderul cecen Ramzan Kadîrov pentru a se putea căsători, potrivit agenției de presă RIA Novosti. Fiecărui mire i-a revenit suma de aproximativ 700 de dolari.

Nunțile cecene sunt, de regulă, evenimente somptuoase, însă, din cauza pandemiei, totul s-a schimbat.

“Doar două mașini mai pot veni pentru a lua mireasa de acasă, iar numărul participanților este limitat. Cecenii nu sunt obișnuiți cu aceste restricții deoarece nunțile sunt printre cele mai importante festivități și în mod normal se organizează cu sute de invitați”, potrivit unui reportaj difuzat la televiziunea de stat Grozny TV.

În vârstă de 43 de ani, liderul autoritar al regiunii cecene - care cândva a luptat împotriva Moscovei - este acum un aliat-cheie al președintelui Vladimir Putin și este considerat unul dintre cei mai de temut oameni din Rusia.

Kadîrov a impus legea islamică - în propria sa interpretare - în regiunea cecenă și este renumit pentru abuzuri și nerespectarea drepturilor omului. Ramzan Kadîrov controlează Cecenia, republică din sudul Federației Ruse, care cândva a dat mari bătăi de cap Moscovei din cauza ambițiilor de independență, ca pe propriul domeniu personal. Tatăl său, Ahmad Kadîrov, a câștigat un controversat scrutin prezidențial și apoi a fost ucis într-un atac cu bombă în 2004.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri