Marea Britanie a decis să închidă barurile și restaurantele ca măsură împotriva coronavirusului

Data publicării:
Marea Britanie a decis inchiderea barurilor din cauza noului coronavirus
Foto: Profimedia Images

Guvernul britanic a ordonat vineri închiderea barurilor, restaurantelor, cinematografelor, sălilor de fitness şi teatrelor pe termen nedefinit, înăsprind astfel măsurile de luptă împotriva propagării noului coronavirus, informează Agerpres.

"Le cerem cafenelelor, barurilor şi restaurantelor să-şi închidă porţile de îndată ce pot să o facă rezonabil şi să nu le mai deschidă mâine", a declarat premierul Boris Johnson în cursul unei conferinţe de presă, adăugând că dă acelaşi consemn "localurilor de noapte, cinematografelor, sălilor de fitness şi centrelor de petrecere a timpului liber".

"Unele persoane ar putea fi tentate să iasă în seara asta din casă, iar eu le spun acestora: 'Vă rog, nu o faceţi!'", a spus Johnson, adăugând că "este trist că, în prezent, pentru moment, cel puţin fizic, trebuie să separăm oamenii" unii de alţii.

Alte 39 de persoane au decedat în Marea Britanie după ce fuseseră testate pozitiv pentru coronavirus, ridicând numărul total al deceselor confirmate în ţară la 167, a informat vineri Serviciul Naţional de Sănătate (National Health Service).

Ministrul finanţelor în cabinetul lui Johnson, Rishi Sunak, a declarat că guvernul intervine pentru a plăti companiile afectate de epidemia de coronavirus cu scopul de a nu-şi concedia angajaţii.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri