Masacrul din Connecticut. Obama susține interzicerea armelor de asalt

Data publicării:
obama 20se 20sterge 20cu 20batista 20afp-39370

Purtătorul său de cuvânt a spus că președinele „susține activ” planul unui senator democrat de prezentare a unui proiect de lege în acest sens, relatează BBC.

Președintele și-a mai exprimat în trecut susținerea pentru reintroducerea interdicției, care a expirat în 2004, dar până acum nu a susținut o mișcare precisă în acest sens.

Vineri, 20 de copii și șase adulți au fost uciși de un tânăr, Adam Lanza.

Peste 145.000 de persoane au semnat în trei zile o petiţie pe site-ul de internet al Casei Albe, solicitând preşedintelui Barack Obama să depună eforturi pentru a controla circulaţia armelor.

În timpul campaniei electorale, Obama și-a exprimat susținerea pentru interzicerea acestor arme, într-una dintre cele trei dezbateri televizate împotriva republicanului Mitt Romney. „Vă împărtășesc ideea că armele concepute pentru soldați în teatrele de război nu au ce să caute pe străzile noastre”, a spus Obama. „Încerc să facilitez o discuție mai amplă despre cum putem reduce violența, în general. Parte a dezbaterii ar fi să vedem cum putem reintroduce interzicerea armelor de asalt”, a adăugat atunci Obama.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri