Mesajele de Crăciun ale liderilor lumii

Data publicării:
MESAJE CRACIUN CAPETE INCORONATE GETTY 1

„Adunarea în jurul bradului ne oferă şansa să ne gândim la anul viitor. Aştept cu nerăbdare un 2016 aglomerat, deşi am fost avertizată că s-ar putea să mi se cânte "La mulţi ani" mai mult decât o dată sau de două ori. De asemenea, ne permite să reflectăm la anul care a trecut, în timp ce ne gândim la cei care sunt departe sau nu mai sunt cu noi. Este adevărat că lumea a trecut prin momente întunecate anul acesta, dar Evenghelia după Ioan conţine un verset de mare speranţă, citat des în slujbele de Crăciun: lumina luminează în întuneric şi întunericul nu a cuprins-o”, a spus regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

În mesajul de Crăciun, monarhul Spaniei a făcut apel la unitate şi diversitate politică în condiţiile în care principalele partide nu se pot pune de acord pentru a forma o coaliţie de guvernare în urma alegerilor legislative.

„Cred cu sinceritate că trăim într-o perioadă în care este mai necesar ca niciodată să recunoaştem tot ceea ce ne uneşte. Este necesar să apreciem ce am construit împreună cu mari sacrificii, cu mare generozitate şi angajament de-a lungul anilor”, a spus regele Felipe al Spaniei.

Regele Felipe a subliniat şi nevoia de dialog între forţele politice în contextul mişcărilor de independenţă din Catalonia şi a făcut apel la unitate între spanioli, pentru că o eventuală separare a regiunii ar avea efecte dăunătoare.

„Nu putem uita că încălcarea legii, impunerea de către unii a unor idei sau a unui proiect a dus în istoria noastră la decădere, sărăcie şi izolare. Este o eroare pe care nu o putem repeta”, a spus Regele Felipe al Spaniei.

De peste ocean, preşedintele american a vorbit în discursul de Crăciun despre familie, dar a făcut apel şi la compasiune între oameni.

„Crăciun fericit tuturor! În familia Obama aceasta este una dintre perioadele favorite ale anului, alături de familie şi prieteni, cu voie bună şi căldură. Este adevărat chiar şi atunci când petrec toată noaptea alungându-i pe Bo şi Sunny de lângă biscuţii lăsaţi pentru Moş Crăciun. Astăzi, la fel ca milioane de americani şi creştini din întreaga lume, familia noastă sărbătoreşte naşterea lui Isus şi valorile după care el şi-a trăit viaţa. Să ne tratăm reciproc cu iubire şi compasiune. Să ne pese de cei marginalizaţi: de bolnavi şi flămânzi, de săraci şi persecutaţi, de străinii care au nevoie de un adăpost”, a spus Barack Obama.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri