Mii de oameni au ocupat străzile din jurul Pieței Taksim. Poliția a intervenit cu tunuri cu apă

Data publicării:
taksim 1

Astăzi, mii de turci au protestat din nou la adresa prim-ministrului Turciei Recep Tayyip Erdogan și s-au adunat au ocupat străzile din jurul Pieței Taksim. Aceștia cer în continuare demisia premierului după ce la sfârșitul lunii mai a fost anunțată construirea unui mall în parcul Gezi, un parc cu o încărcătură istorică importantă pentru populație.

Poliția a intervenit în forță împotriva protestatarilor și au folosit tunuri cu apă cu apă pentru a-i împrăștia pe manifestanți.

Aceștia au comemorat asaltul forțelor de ordine asupra manifestanților de acum o săptămână. Atunci, polițiștii au intervenit în forță pentru a elibera Piața Taksim, care era plină de manifestanți, după 16 zile neîntrerupte de proteste, perioadă în care maşinile incendiate, magazinele vandalizate şi luptele de stradă s-au integrat în peisajul urban al Turciei.

Totul a pornit de la o acţiune menită să împiedice distrugerea parcului din centrul Istanbulului şi s-a transformat într-o mişcare amplă generată de nemulţumirile provocate de mai multe acţiuni ale guvernului de la Ankara.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri