„Mumiile extraterestre” din Peru sunt de fapt păpuși făcute din oase pământești

Data publicării:
mumii din peru
Este o poveste complet inventată, au spus oamenii de știință. Sursa foto: Profimedia Images

O pereche de „mumii extraterestre” care au apărut în mod misterios pe aeroportul din capitala Peru în octombrie anul trecut au origini în întregime pământești, potrivit unei analize științifice dezvăluite vineri, transmite Reuters.

Cele două exemplare au fost descrise ca păpuși umanoide de către experți la o conferință de presă din Lima și probabil modelate atât din părți umane, cât și din animale. A fost analizată și o mână separată cu trei degete despre care se crede că provine din regiunea Nazca din Peru, experții excluzând orice legătură cu viața extraterestră.

„Nu sunt extratereștri. Sunt păpuși făcute din oase de animale de pe această planetă unite împreună cu lipici sintetic modern”, a spus Flavio Estrada, arheolog la Institutul de Medicină Legală și Științe Legale din Peru.

„Este o poveste complet inventată”, a adăugat Estrada.

Cele două figurine au apărut în biroul DHL al aeroportului din Lima prin firma de într-o cutie de carton și au fost aranjate să arate ca niște trupuri mumificate, îmbrăcate în ținute tradiționale andine. Unele instituții de presă au speculat ulterior despre o posibilă origine extraterestră.

În septembrie anul trecut, două corpuri minuscule mumificate cu capete alungite și mâini cu trei degete au fost prezentate la o audiere a Congresului mexican, generând o acoperire mediatică pe scară largă. Jurnalistul mexican și pasionat de OZN-uri Jaime Maussan a susținut că acele schelete aveau aproximativ 1.000 de ani și s-au recuperat din Peru în 2017, dar nu au legătură cu nicio specie cunoscută.

Majoritatea experților le-au respins ulterior drept o fraudă și au presupus că sunt mumii umane antice mutilate combinate cu părți de animale, dar cu siguranță de pe Pământ.

La conferința de presă de vineri de la Lima, care a fost organizată de Ministerul Culturii din Peru, experții nu au spus că păpușile găsite în biroul DHL ar fi legate de cadavrele prezentate în Mexic, dar au subliniat că nici rămășițele din Mexic nu sunt extraterestre.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri