NATO a predat afganilor controlul asupra securității în întreaga țară

Data publicării:
soldat american afganistan afp 1

La o ceremonie în Kabul, președintele Hamid Karzai a spus că de acum forțele afgane vor conduce toate activitățile de securitate, relatează BBC.

Trupele internaționale vor rămâne în Afganistan până la finalul lui 2014, asigurând asistență militară, dacă va fi necesar. 

În cursul ceremoniei de marți, ISAF a predat controlul asupra ultimelor 95 de districte, în cursul unui proces început în 2011. Printre ultimele districte figurează 13 în provincia Kandahar - locul din care a pornit regimul taliban - și câte 12 în Nangarhar, Khost și Paktika, toate bastioane ale insurgenței de la granița cu Pakistanul. 

Pe de altă parte, surse din rândul talibanilor au confirmat că vor deschide un birou în capitala Qatarului, Doha, acțiune considerată ca un pas împortant în trasarea unei fațete politice pentru mișcare. Talibanii au refuzat în trecut discuțiile cu guvernul lui Karzai, spunând că acesta este o marionetă a americanilor. Însă liderul afgan a declarat marți că trimite reprezentanți în Qatar, pentru discuții de pace. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri