Niciun semn de viaţă pe insula morţii din Noua Zeelandă. Mărturiile salvatorilor sunt cutremurătoare: "Era ca în Cernobîl, copleşitor"

Data actualizării: Data publicării:
eruptie-vulcan-noua-zeelanda

Bilanţul erupţiei din Noua Zeelandă ar putea creşte de la 5 la 13 morţi. Se crede că şi cei opt oameni despre care nu se mai ştie nimic au murit. Pe mica insulă vulcanică nu a mai fost observat niciun semn de viaţă. 31 de turişti care se aflau acolo în momentul erupției au fost răniţi. Unii dintre ei erau chiar pe marginea craterului.

Premierul Noii Zeelande a precizat că, printre cei care şi-au pierdut viaţa sunt daţi dispăruţi sau răniţi, sunt cetăţeni din Australia, Statele Unite, Marea Britanie, China şi Malaezia.

James Tayler, pilot de elicopter: „Era greu să vezi detalii pentru că erau acoperiţi cu cenuşă, arătau destul de rău, arşi. Era evident că aveau nevoie de transport cu elicopterul, erau într-o stare foarte rea. Eram îngrijoraţi să nu fim surprinşi de o nouă erupţie”.

Russel Clark, paramedic de terapie intensivă: „Era ca în serialul Cernobîl. Totul era acoperit cu cenuşă. A fost copleşitor. Am găsit un elicopter pe insulă, care era acolo în momentul erupţiei şi avea elicele rotorului rupte. A fost o experienţă şocantă”.

Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande: „Amploarea tragediei este devastatoare. Poliţia şi membrii ai forţelor de apărate au făcut mai multe zboruri de recunoaştere deasupra insulei şi nu au mai detectat niciun semn de viaţă”.

"Sunt de părere că pe insulă nu mai este nimeni care a supraviețuit", a declarat comisarul adjunct de poliţie John Tims.

Autoritățile au informat de asemenea că vor demara o investigație în urma incidentului.

"Nivelul acestei tragedii este devastator", a declarat premierul Jacinda Ardern.

Poliția a informat că 47 de persoane se aflau pe insulă în momentul în care vulcanul a erupt. 24 dintre aceștia sunt din Australia, nouă din Statele Unite, cinci din Noua Zeelandă, patru din Germania, doi din China și Marea Britanie și unul din Malaysia.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri