Niște români din Italia au aflat că un bărbat a câștigat 5 milioane € la loterie. L-au încuiat în dulap și l-au jefuit

Data actualizării: Data publicării:
talhar surprins de camera ascunsa intr-o casă
Niște români din Italia l-au încuiat în dulap și l-au jefuit pe un italian care câștigase 5 milioane de euro la loterie FOTO: Shutterstock

Trei persoane - doi români și un moldovean - au fost condamnate la închisoare în Italia, după ce l-au jefuit pe un tânăr antreprenor italian care tocmai câștigase 5 milioane de euro la loterie. Tâharii au intrat în casă, l-au agresat pe proprietar și pe iubita acestuia, după care i-au încuiat într-un dulap ca să poate scotoci în voie și să îi împiedice pe cei doi să alarmeze poliția.

Italianul de 33 de ani, din Nichelino, un orășel situat la 8 kilometri de Torino, a câștigat în 2021 5 milioane de euro cu un loz răzuibil. În comunitatea mică în care trăiește s-a observat imediat că dăduse lovitura, pentru că italianul și-a extins firma, și-a cumpărat o casă nouă și o mașină de 150.000 de euro. Nu a durat mult și a atras atenția hoților.

În seara de 28 mai 2022, italianul și iubita lui au fost atacați în casă de patru persoane. După ce i-au agresat, bandiții i-au încuiat pe cei doi într-un dulap și au început să scotocească prin casă. După câteva minute au plecat cu bani - aproximativ 40.000 de euro, 8 kilograme de aur în lingouri, în valoare de 530.000 de euro, bijuterii, stilouri, o macetă și o sticlă de șampanie, potrivit Corriere della Sera.

Italianul a dat alarma după ce s-a eliberat din dulap. A doua zi, în urma unui pont anonim primit de poliție, a fost prins unul din bandiți - cetățeanul moldovean, Constantin D., de 48 de ani. Acesta avea 5.650 de euro și 12 lingouri din aur, adică o mică parte din cantitatea furată, potrivit Il Mattino. Alți doi tâlhari, români, un bărbat și o femeie, au fost prinși după câteva luni. Însă poliția nu a mai recuperat aurul furat. Cel de-al patrulea complice - un moldovean - nu a fost arestat sau condamnat.

Acum, cei trei tâlhari și-au aflat sentințele. Unul din  bărbați a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare, iar pentru al doilea pedeapsa este mai mare, de 8 ani și 6 luni, pentru că include și o sentință anterioară. Românca a fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare.

După toate cele întâmplate după ce a câștigat la loterie, italianul spune că au fost momente în care s-a simțit mai degrabă ghinionist: „A fost un moment când am blestemat acea victorie. Acum casa mea este un buncăr... Când obții un astfel de câștig trăiești într-o stare de euforie perpetuă și faci greșeli pe care nu le-aș mai face astăzi”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri