Sari la conținut

Noi declarații acide de la Budapesta: Croația și România, „necinstite”

Este vorba de un interviu acordat de vicepreședintele Parlamentului ungar unui cotidian din Budapesta în care a fost întrebat despre relațiile cu România și Croația. În acest context a făcut declarația referitoare la „acțiuni necinstite” și respectiv „care depășesc capacitățile anumitor țări”. A făcut referire la Croația, care s-a văzut în imposibilitatea de a face față afluxului masiv de imigranți ilegali, după ce Ungaria a închis granița cu un gard.

Pe de altă parte, agenţia de presă MTI spune că Ungaria desfăşoară pregătiri pentru închiderea unui punct feroviar de trecere a frontierei cu Croaţia, pe unde circulă trenuri internaționale. Pentru că nu pot pune un gard, autoritățile au luat decizia de a pune un vagon de tren marfar pentru a-i opri pe imigranți să treacă pe acolo. În momentul în care un tren ar avea nevoie să treacă, probabil că vagonul va fi mutat.

Ungaria își menține poziția de a nu accepta cotele obligatorii de imigranți repartizate de Uniunea Europeană și în aceste condiții foarte probabil se va adresa justiției europene, transmite corespondentul Digi24 la Budapesta, Balazs Barabas.

Pe aceeași temă