Noi declarații acide de la Budapesta: Croația și România, „necinstite”

Data publicării:
parlament budapesta - fb

Este vorba de un interviu acordat de vicepreședintele Parlamentului ungar unui cotidian din Budapesta în care a fost întrebat despre relațiile cu România și Croația. În acest context a făcut declarația referitoare la „acțiuni necinstite” și respectiv „care depășesc capacitățile anumitor țări”. A făcut referire la Croația, care s-a văzut în imposibilitatea de a face față afluxului masiv de imigranți ilegali, după ce Ungaria a închis granița cu un gard.

Pe de altă parte, agenţia de presă MTI spune că Ungaria desfăşoară pregătiri pentru închiderea unui punct feroviar de trecere a frontierei cu Croaţia, pe unde circulă trenuri internaționale. Pentru că nu pot pune un gard, autoritățile au luat decizia de a pune un vagon de tren marfar pentru a-i opri pe imigranți să treacă pe acolo. În momentul în care un tren ar avea nevoie să treacă, probabil că vagonul va fi mutat.

Ungaria își menține poziția de a nu accepta cotele obligatorii de imigranți repartizate de Uniunea Europeană și în aceste condiții foarte probabil se va adresa justiției europene, transmite corespondentul Digi24 la Budapesta, Balazs Barabas.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri