Noi imagini de la accidentul Asiana de la San Francisco. Pompierii ştiau de adolescenta care a supraviețuit prăbușirii

Data publicării:
imagini asiana

„Hei, hei... Opreşte! Opreşte! Este un corp chiar... Este un corp chiar acolo, chiar în faţa ta!”, striga unul dintre pompieri.

Victima, Ye Meng Yuan, o tânără din Coreea în vârstă de 16 ani, a fost aruncată din avion în momentul impactului cu solul şi a supravieţuit. Fata a fost observată de un pompier, dar a fost lăsată la marginea pistei. Apoi a fost acoperită de spuma folosită pentru stingerea incendiului şi a fost ucisă de o maşină a pompierilor care a trecut peste ea.

„Membrii departamentului nostru au avut de luat decizii dificile. Unul a fost de observare a unei persoane care părea decedată sau de a trece către avionul în flăcări pentru a-i ajuta pe cei care trebuiau salvaţi”, a spus Joanne Hayes, departamentul pompierilor din San Francisco.

O cameră video de pe casca unui pompieri a surprins cum o altă maşină a trecut peste cadavrul fetei, la câteva minute după ce a fost ucisă.

„Ceea ce doreşte familia este asumarea răspunderii. Ei vor să ştie de ce nu au fost instruiţi pompierii, de ce nu au fost ascultaţi coordonatorii şi de ce Departamentul Pompierilor nu este sincer faţă de cele întâmplate”, a spus Justin Green, avocatul familiei victimei.

Avionul Boeing 777 al companiei sud-coreene Asiana, cu 307 persoane la bord, efectua cursa Seul-San Francisco pe 6 iulie, anul trecut. Pe aeroportul din San Francisco, pilotul a ratat aterizarea iar coada avionului a lovit un parapet şi s-a rupt. Trei pasageri au fost aruncaţi din avion, printre care şi tânăra Ye Meng Yuan, cea ucisă ulterior de o maşină a pompierilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri