Noul bolid de lux cumpărat de Kim Jong-un. Analiștii cred că e un gest de sfidare la adresa SUA

Data actualizării: Data publicării:
kim jong un
Foto: Departamentul de Stat al SUA

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a întâlnit cu secretarul de stat al SUA Mike Pompeo, în acest weekend, ocazie cu care jurnaliștii au observat că liderul de la Phenian are o nouă mașină, scrie CNN.

kim jong un
Foto: Departamentul de Stat al SUA

De obicei, Kim Jong-un era escortat într-o limuzină Mercedes-Maybach Pullman Guard, în valoare de 1 milion de dolari, înconjurată de trupele de securitate, care alergau pe lângă mașină. Însă la întâlnirea cu Pompeo, Kim Jong-un a sosit într-un Rolls Royce.

Nu se știe cum a făcut rost Kim Jong-un de automobilul luxos, în condițiile în care sancțiunile ONU împotriva Coreei de Nord interzic vânzarea de bunuri de lux guvernului de la Phenian.

kim jong un
Foto: Departamentul de Stat al SUA

Kim Jong Il, tatăl lui Kim Jong-un, avea un asistent personal care călătorea prin Europa pentru a-i face rost dictatorului de lucrurile pe care acesta și le dorea, dar pe care nu le putea cumpăra din cauza sancțiunilor.

Gestul lui Kim Jong-un, de a sosi într-un Rolls Royce la întâlnirea cu Pompeo, este interpretat de analiștii de politică externă drept un gest de sfidare la adresa guvernului SUA și administrației Trump, care au insistat ca sancțiunile împotriva Coreei de Nord să fie impuse cât mai urgent și strict.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri