O americancă de 102 ani, care a supraviețuit cancerului, s-a vindecat și de COVID-19. Primul lucru pe care l-a cerut

Data publicării:
Angelina Friedman
Sursa: Captura CNN

O femeie de aproape 102 ani din New York a adăugat și COVID-19 pe lista greutăților pe care le-a depășit în viață. Iar această boală nu este nici pe departe cea mai mare provocare prin care a trecut în decursul vieții. După ce mama i-a murit la naștere, ea a crescut în timpul Marii Crize Financiare și a înfrânt și cancerul.

Angelina Friedman s-a născut în 1918, pe un vapor cu imigranți care venea din Italia, țară care atunci era afectată de pandemia de gripă spaniolă. Mama ei a murit la naștere, așa că cele două surori mai mari au fost nevoite să o ajute să supraviețuiască până când s-au întâlnit cu tatăl și restul familiei, în Brooklyn. Era cea mai mică dintre 11 frați.

A crescut în New York în timpul Marii Crize Financiare, una dintre cele mai dramatice perioade ale secolului trecut. S-a căsătorit cu un american și și-a întemeiat propria familie. De-alungul vieții a a trecut cu bine pierderi de sarcini, sângerări interne, septicemie și chiar de cancer, boala care i-a curmat viața soțului ei.

Joanne Merola, fiica Angelinei: Mama mea este o supraviețuitoare. Nu este om, are ADN de super-om.

Angelina locuiește în prezent într-un cămin pentru bătrăni de lângă New York, epicentrul epidemiei din Statele Unite. Pe 21 martie, ea a ajuns la spital pentru o procedură medicală minoră, dar doctorii au testat-o și pentru COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv. Femeia de 101 ani a stat internată o săptămână apoi a stat în izolare câteva săptămâni în camera ei de la cămin. A avut febră, dar nu și probleme respiratorii. În final, pe 20 aprilie, testul de coronavirus a fost negativ. Printre primele ei cereri a fost lână ca să croșeteze.

Joanne Merola: Mi-au spus că se simte minunat, că se plimbă și că a cerut lână ca să croșeteze. Bravo, mamă. O să trăiești mai mult decât toți!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri