O barcă-fantomă misterioasă a ajuns pe țărmul unei insule din Pacific. La bordul său a fost descoperită o cantitate uriașă de droguri

Data publicării:
Pachetele cu cu cocaină de pa barca naufragiată pe Insulele Marshall.
Pachetele cu cu cocaină de pa barca naufragiată pe Insulele Marshall. Foto: captură Twitter/Pacific Security Hub

O barcă de mici dimensiuni, fără persoane la bord și care părea abandonată, s-a oprit pe malul unei insule îndepărtate din Oceanul Pacific – la bordul vasului „fantomă” au fost descoperite 649 de kilograme de cocaină, relatează CNN.

Barca din fibră de sticlă a fost descoperită pe plaja din Ailuk Atoll în Insulele Marshall, un lanț de insule volcanice situate între Filipine și statul american Hawaii.

Cocaina era sigilată în pachete, conform poliției din Insulele Marshall. Ea a fost strânsă și distrusă apoi cu ajutorul unui incinerator. În fotografii, pachetele de cocaină sunt inscripționate cu un logo roșu și literele „KW”.

Barca a fost descoperită de un locuitor din Ailuk, o zonă în care locuiesc doar 400 de oameni. Vasul era mult prea greu pentru a fi adus pe plajă de oameni, așa că au cercetat interiorul bărcii și au descoperit compartimentul în care fuseseră îndesate pachetele.

Oamenii au anunțat autoritățile, iar polițiștii au adus apoi drogurile în capitală, la Majuro, pe o altă insulă. Din cantitatea uriașă de cocaină au fost păstrate doar 2 kilograme, acestea urmând să fie testate în laborator, au spus autoritățile. Cantitatea de droguri valora în jur de 80 de milioane de dolari, cea mai mare care a ajuns vreodată pe Insulele Marshall.

Autoritățile spun că este posibil ca barca să fi stat în derivă pe apele oceanului vreme de unul sau doi ani, fiind purtată de valuri din zona Americii Centrale sau de Sud.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri