O fată de 12 ani a fost găsită moartă după ce ar fi răspuns unei provocări de pe TikTok

Data publicării:
Logo-ul TikTok pe ecranul unui telefon mobil
Aplicația TikTok. Foto: Profimedia Images

O fată de 12 ani din localitatea Borgofranco d'Ivrea de lângă Torino a fost găsită moartă duminică, 14 martie, în baia locuinței, cu cordonul de la halatul de baie înfășurat în jurul gâtului, după ce, aparent, a răspuns unei provocări de pe platforma TikTok - „jocul cu eșarfa”.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru instigare la sinucidere, potrivit La Stampa. Procurorul șef din Ivrea a spus că, deocamdată, nu a fost pusă sub acuzare nicio persoană. Două din prietenele fetiței decedate ar fi confirmat că la baza tragediei ar fi fost provocarea de pe rețeaua socială, la care urmau să răspundă toate trei, dar cele două s-au răzgândit.

În timp ce anchetatorii merg pe mai multe piste, unchiul fetei, Domenico, este sută la sută convins că moartea acesteia a fost provocată de jocul periculos de pe TikTok: „Nepoata mea era o persoană pozitivă, care privea cu speranță spre viitor. Știa la ce liceu vrea să meargă. Nu avea niciun motiv să se sinucidă”.

Anchetatorii verifică acum toate conversațiile purtate de fată cu prietenii pe aplicațiile de pe mobil și de pe computer.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri