O femeie a comandat o cafea în centrul Vienei fără să se uite în meniu. Când a primit nota a avut un șoc

Data actualizării: Data publicării:
cana alba cu cafea pe o masa
O femeie a comandat o cafea în centrul Vienei fără să se uite în meniu FOTO: Shutterstock

O vieneză care a vrut să se bucure de weekendul liber plimbându-se în centrul orașului natal va rămâne mult timp cu un gust amar după ce a intrat într-una din cafenelele populare din zonă și a comandat un cappuccino. Femeia nu s-a uitat în meniu, pentru că, cel mai probabil, era familiarizată cu prețurile practicate, însă a avut parte de un adevărat șoc când a primit nota de plată.

Femeia, Karin Tasch, nu s-a gândit că inflația a influențat atât de mult prețurile. Ea a plătit aproape 7 euro (6,90 euro) pentru un cappuccino, la Cafe Museum, o cafenea cunoscută din centrul orașului. Prețul i s-a părut exagerat, în condițiile în care băutura a fost servită într-o cană mică, potrivit Heute.

Karin și-a exprimat revolta postând un mesaj pe Twitter, la care a atașat și nota de plată. „De obicei, nu fac asta niciodată. Dar prețul la cappuccino a întrecut orice măsură”, a spus ea. Comandase 2 cappucino și un iaurt, iar nota de plată a fost de 20,70 euro, fără bacșiș. 

Potrivit site-ului visitingvienna.com, la sfârșitul lunii februarie, prețul unui cappucino în capitala Austriei era de 3,90 euro, putând să urce până la 5 euro în localurile bine cotate, din centru. Însă prețurile erau deja mai mari față de cele din 2022. Prin urmare, revolta lui Karin este de înțeles.

Heute spune că inflația încă nu a atins apogeul în Austria, astfel că este de așteptat ca prețurile să mai crească.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri