Galerie Foto O femeie a reușit să evadeze după ce a fost timp de 14 ani sclavă sexuală. Cum a fost ademenită Ekaterina în stația de autobuz

Data actualizării: Data publicării:
sclava-rusia
O femeie a reușit să evadeze după ce a fost ținută timp de 14 ani ca sclavă sexuală FOTO: Profimedia Images

Un rus a ținut o femeie ca sclavă sexuală timp de 14 ani într-o temniță improvizată, unde a bătut-o cu sălbăticie și a violat-o de peste 1.000 de ori. A fost arestat la începutul acestei săptămâni, după ce femeia, acum de 33 de ani, a reușit să evadeze. Bărbatul a fost acuzat și că a omorât o altă femeie.

Vladimir Ceskidov, de 51 de ani, a fost arestat în regiunea Celeabinsk din Munți Urali, după ce Ekaterina a evadat luni din casa lui din satul Smoleno. Femeia a spus la poliție că Ceskidov a ținut-o în captivitate încă din 2009 și o lăsa să iasă din dormitorul cu lacăt și gratii la ferestre doar ca să mai facă treabă prin casă, în timp ce el o păzea cu cuțitul în mână, potrivit presei din Rusia.

Vladimir Ceskidov FOTO: Profimedia Images
Vladimir Ceskidov FOTO: Profimedia Images

Ekaterina a spus că a fost torturată de nenumărate ori și bătută cu brutalitate pentru orice nimic. La percheziție, în casa lui Ceskidov s-au descoperit jucării sexuale, botnițe și filmări cu pornografie.

Ekaterina susține că, în 2011, Ceskidov a omorât o femeie - Oksana - despre care el spunea că este soția lui, apoi a forțat-o să-l ajute să-i arunce cadavrul. Comitetul de anchetă din Celeabinsk a confirmat că din subsolul casei au fost recuperate rămășițe umane.

Vladimir Ceskidov a fost acuzat de crimă, viol și răpire. Mama lui Ceskidov, Valentina Ceskidova, în vârstă de 72 de ani, care locuia în aceeași casă, a fost arestată și ea pentru că și-a ajutat fiul.

În timpul audierii de marți, Ceskidov a izbucnit în lacrimi și a negat că ar fi făcut ceva rău, susținând că el și Ekaterina au o relație bazată pe „dragoste reciprocă”.

Ekaterina, de 33 de ani, a avut de spus o poveste complet diferită.

Cum s-au întâlnit Ekaterina și Vladimir

Femeia a spus că l-a întâlnit pe Vladimir într-o seară din toamna lui 2009, într-o stație de autobuz din orașul Celeabinsk. Ea avea 19 ani, el, 37. Bărbatul a invitat-o să bea ceva acasă la el, dar când au ajuns acolo, a scos cuțitul și i-a spus că este ostatică.

Se presupune că atunci Vladimir era în căutarea unei fete a cărei dispariție nu ar fi fost sesizată de nimeni. A ales-o pe Ekaterina, care provenea dintr-o familie cu probleme, cu venituri mici, avea un aspect comun și șchiopăta din naștere.

Ekaterina a povestit la poliție că a petrecut următorii 14 ani în cea mai mare parte într-un dormitor închis cu lacăt. Ceskidov o punea să gătească, să facă curățenie și să aibă grijă de mama lui în vârstă, dar doar când era el acasă și putea să o păzească înarmat cu cuțit.

Ori de câte ori Ceskidov, care nu muncește, ieșea din casă, îi acoperea gura cu bandă adezivă și o lega de o grindă, astfel încât nu putea să țipe sau să fugă.

Ekaterina a spus că Cherkisov o viola în mod regulat și estimează că în decursul anilor a violat-o de cel puțin 1.000 de ori.

De asemenea, bărbatul a forțat-o să bea alcool și a bătut-o atât de tare în cap, încât după un timp a uitat toate informațiile de contact ale rudelor ei. Tatăl Ekaterinei a murit înainte ca ea să se nască, iar mama a decedat când era era mică. Are o soră mai mare care locuiește în zonă, dar care se pare că a așteptat nouă ani ca să-i reclame dispariția.

Ekaterina a mai spus că Ceskidov a adus-o acasă pe Oksana când ea era deja acolo și i-a prezentat-o drept soția lui, deși aceasta i-a mărturisit ulterior că nu erau căsătoriți.

În timpul audierilor, mama lui Ceskidov i-a spus judecătorului că fiul ei este căsătorit legal cu o femeie din Ekaterinburg, dar deși nu s-au mai văzut de ani de zile, soții nu au divorțat oficial.

În 2011, Oksana și Ceskidov s-ar fi luat la ceartă, iar femeia a încercat să cheme ajutor. Ceskidov ar fi luat un cuțit și a înjunghiat-o până a omorât-o. Ekaterina spune că a fost forțată să-l ajute să taie corpul femeii și să îngroape rămășițele în pivniță.

Cum a reușit să evadeze Ekaterina

Coșmarul Ekaterinei s-a încheiat, în sfârșit, săptămâna aceasta, când Ceskidov, care a băut foarte mult în ultimele luni, a avut un episod psihotic din cauza alcoolului.

Mama lui s-a speriat și probabil că era îngrijorată pentru viața ei și a cerut ajutor, iar bărbatul a fost dus la un ospiciu.

În haosul creat, Vladimir ar fi uitat să încuie ușa de la dormitor, iar mama lui a îndemnat-o pe Ekaterina să fugă, spunându-i că „s-ar putea să nu mai aibă o astfel de ocazie”.

După ce a ieșit din casa în care fusese sechestrată timp de 14 ani, Ekaterina s-a dus să-și caute sora și a găsit-o acolo unde știa că locuia și acum 14 ani. Aceasta a sunat apoi la poliție.

Marți, un judecător a apreciat că Ceskidov poate fi judecat pentru faptele lui și l-a arestat preventiv pentru 2 luni. Mama lui a fost însă eliberată.

Ceskidova le-a spus reporterilor ruși că Ekaterina l-a vrut de fapt pe fiul ei și că a locuit în casă pentru că așa și-a dorit. Mai mult, a acuzat-o că s-a comportat „ca o regină” și a refuzat să își caute de lucru.

Vecinii din sat l-au descris pe Ceskidov ca fiind un om ciudat, care umbla mai tot timpul beat. Bărbatul de 51 de ani are antecedente penale, fiind condamnat pentru tâlhărie în 1989. Dacă va fi găsit vinovat de crimă și alte fapte, Ceskidov riscă să-și petreacă următorii 25 de ani într-o colonie penală.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri