O jucătoare de fotbal din Argentina a fost ucisă de fostul ei soț, care apoi s-a sinucis. "Chemaţi poliţia, copiii sunt singuri"

Data actualizării: Data publicării:
flor
Sursa foto: Flor Guiñazú / Facebook

Florencia Guiñazu, jucătoare de fotbal la Club Atlético Argentino (nivel regional), a fost ucisă de fostul ei partener la domiciliul ei, potrivit presei locale din Argentina. Florencia a murit strangulată, în timp ce bărbatul s-a sinucis.

Florencia Guiñazu, în vârstă de 30 de ani, era mama unui băiat de şapte ani şi a unei fetiţe de cinci ani. Cel mai mare se afla în incintă în momentul în care a avut loc crima, potrivit primelor informaţii publicate de autorităţi.

"Chemaţi poliţia, copiii sunt singuri", a scris fostul partener pe uşa locuinţei înainte de a-şi lua viaţa.

Mesajul a fost descoperit de un vecin, care a dat alarma, scrie News.ro

Ministerul argentinian al Justiţiei a dezvăluit că bărbatul, Ignacio Agustín Noto, a făcut obiectul unei plângeri în noiembrie 2023 din partea lui Florencia Guiñazu, care îi cerea să părăsească locuinţa. "Îi cer în fiecare zi să plece din casa mea", a declarat aceasta la poliţie după o ceartă, adăugând că nu a fost rănită în altercaţie.

Poliţia a fost emis un ordin de restricţie, care a fost respectat până în ziua crimei.

Federaţia argentiniană de fotbal (AFA) a reacţionat exprimându-şi "profunda tristeţe". River Plate, unul dintre cele mai populare două cluburi din ţară, a declarat că "îşi reiterează angajamentul faţă de o societate liberă de orice formă de violenţă împotriva femeilor".

Şi alte echipe au transmis condoleanţele, în special cu sloganul Ni una menos ("Nici una mai puţin"), folosit din 2015 în Argentina şi în alte ţări hispanice pentru a denunţa violenţa împotriva femeilor.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri