O mașină de lux furată din Londra a fost găsită la peste 8.000 km distanță, în Pakistan

Data actualizării: Data publicării:
bentley1
Un Bentley de lux care a fost furat din Londra a fost găsit la peste 8.000 de kilometri distanță FOTO: Sky News

Un Bentley de lux care a fost furat din Londra a fost găsit la peste 8.000 de kilometri distanță, în orașul-port Karachi din Pakistan.

Investigațiile demarate de anchetatorii din Marea Britanie după semnalarea furtului au condus autoritățile din Karachi la o casă din oraș. Înarmați cu un ordin judecătoresc, oficialii au percheziționat proprietatea și au găsit mașina Bentley Mulsanne parcată pe alee, potrivit Sky News.

Mașina a ajuns în Pakistan cu documente false pe numele unui diplomat european și cu plăcuțe de înmatriculare contrafăcute, din care una fusese realizată manual.

Autoritățile au reușit să identifice mașina după numărul de șasiu.

Cei implicați în furt nu au reușit să scoată sau să dezactiveze dispozitivul de urmărire din Bentley, ceea ce a ajutat autoritățile să identifice locația exactă a mașinii.

Bentley Mulsanne V8 este o mașină emblematică a companiei britanice de autovehicule și valorează aproape 300.000 de euro, ceea ce înseamnă că este cea mai scumpă berlină realizată manual de acest brand.

Mașina avea deja un nou proprietar, un cetățean pakistanez. „Vânzătorul mi-a garantat că va elibera toate actele de la autoritățile în drept până în noiembrie”, a declarat el pentru autoritățile vamale.

Mașina, care este într-o stare bună, a fost confiscată, iar noul „proprietar”, Jameel Shafi, a fost reținut, în timp ce autoritățile continuă să identifice rețeaua prin care mașina a ajuns atât de departe de casă.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri