O rusoaică a fost condamnată la opt zile de detenție pentru că a scris un mesaj pe buletinul său de vot

Data actualizării: Data publicării:
vot rusia
FOTO: Shutterstock

O femeie a fost condamnată miercuri la opt zile de detenţie de un tribunal rus pentru că a scris „Nu războiului” pe buletinul său de vot în alegerile prezidenţiale care au dus la realegerea lui Vladimir Putin, informează AFP, potrivit Agerpres. 

Această femeie „a luat un buletin de vot şi a scris 'Nu războiului' pe verso, cu un marker roşu, după care a plasat buletinul în urnă”, a anunţat într-un comunicat tribunalul districtului Dzerjinsk din Sankt-Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei.

Tribunalul a estimat că, în acest fel, femeia „a distrus proprietatea statului şi a discreditat forţele armate ruse” şi a condamnat-o la plata unei amenzi de 40.000 de ruble (circa 400 de euro) şi opt zile de detenţie administrativă.

Vladimir Putin a fost reales duminica aceasta cu un scor foarte mare care a fost denunţat ca fiind „fără legătură cu realitatea” de către opoziţia în exil.

Susţinătorii opoziţiei au reuşit cu toate acestea să se facă remarcaţi, adunându-se duminică la prânz la secţiile de votare, ceea ce a generat lungi cozi de aşteptare în unele locuri, în special în faţa ambasadelor ruse în străinătate.

Alţii au invalidat buletinele lor de vot, inclusiv scriind deasupra numele opozantului Aleksei Navalnîi, care a murit în închisoare în februarie.

Potrivit ONG-ului OVD-Info, specializat în urmărirea represiunii, 119 de persoane au fost arestate pentru diverse acţiuni de protest în timpul alegerilor prezidenţiale ruse.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri