O săptămână de proteste în Turcia. Manifestanții cer eliberarea celor arestaţi şi demisia şefilor poliţiei

Data publicării:
turcia-1

Situaţia a fost calmă la Istanbul, datorită faptului că oamenii au celebrat una dintre cele mai sfinte nopţi ale Islamului. Miile de protestatari din Piaţa Taksim şi din Parcul Gezi s-au rugat şi au mâncat covrigi tradiţionali, dar nu au putut uita ce i-a scos pe străzi.

La Ankara însă, protestatarii au incendiat baricadele iar poliţia a intervenit cu tunuri cu apă şi fumigene pentru a împrăştia mulţimea.

Între timp, o delegaţie a demonstranţilor s-a întâlnit cu vicepremierul turc şi i-a prezentat o listă de cereri : protestatarii reţinuţi de poliţie să fie eliberaţi imediat, forţele de ordine să nu mai folosească gaze lacrimogene și oficialii responsabili pentru intervenţia în forţă să fie demişi

În ciuda protestelor, premierul Recep Erdogan, așteptat să se întoarcă astăzi dintr-un turneu în nordul Africii, este în continuare cel mai popular politician turc. Deşi contestat de tinerii din zonele cosmopolite precum Istanbul sau Izmir, baza sa de putere se găseşte în provinciile din Anatolia, din partea asiatică a Turciei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri