O stewardesă din Rusia, concediată după ce a pronunțat în germană numele orașului Kaliningrad

Data actualizării: Data publicării:
Aeroflot
Foto: Aeroflot

O însoțitoare de zbor din Rusia ar urma să fie concediată, după ce s-a referit la un oraș - strategic pentru ruși - cu vechea denumire, de origine germană, a localității, în fața unui avion plin cu oameni. Acum, bărbatul care a dezvăluit întâmplarea îi ia apărarea, scrie newsweek.com.

Aeroflot
Foto: Aeroflot

Incidentul a avut loc recent, la bordul unui zbor de la Moscova la Kaliningrad, capitala provinciei-enclavă a Rusiei cu ieșire la Marea Baltică. Însoțitoarea de zbor s-a referit la localitate cu numele de Königsberg, vechea denumire dată de germani. Asta a atras atenția celor aflați la bordul avionului, inclusiv a unui jurnalist care a scris despre asta pe social media.

Jurnalistul a scris pe Twitter că incidentul a avut loc atunci când stewardesa companiei Aeroflot a tradus un anunț în engleză.

După cel de-al Doilea Război Mondial, Kaliningrad a rămas cel mai vestic oraș al Rusiei. Înainte de înfrângerea Germaniei, însă, localitatea era cunoscută drept cel mai mare oraș german din Europa de Est.

Aeroflot a anunțat că stewardesa va fi concediată în urma incidentului. Numai că jurnalistul a revenit cu un mesaj, spunând că vocea pe care a auzit-o era de bărbat, probabil pilotul, susține acesta.

Compania se apără spunând că a vorbit și cu alți pasageri, care spun că vocea în cauză a fost cea a unei femei. În plus, susțin reprezentanții companiei, însoțitoarea de zbor a recunoscut totul.

Cu toate acestea, jurnalistul nu se lasă și spune că este gata să depună mărturie în susținerea femeii. Acesta a adăugat că nu a cerut în niciun moment concedierea însoțitoarei de zbor și nu consideră incidentul un motiv întemeiat de încetare a contractului de muncă.

Reprezentanții companiei nu au putut fi contactați pentru comentarii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri