O tânăra a crezut că a făcut întindere musculară, dar a rămas complet paralizată. Medicii au aflat după câteva zile ce i se întâmplase

Data actualizării: Data publicării:
tanara
Daisy Vass a crezut că a făcut întindere musculară, dar de fapt suferise un accident vascular cerebral la măduva spinării FOTO: Daisy Vass

O tânără de 22 de ani este de mai bine de o lună în spital, iar medicii fac eforturi să o recupereze, după ce a suferit un accident vascular foarte rar, în urma căruia a rămas „complet paralizată”. În momentul în care i s-a întâmplat, ea a crezut că făcuse o banală întindere musculară și a luat un antiinflamator, dar în scurt timp situația ei s-a agravat.

Daisy Vass, din Marea Britanie, povestește că prima senzație a fost aceea că a făcut o întindere musculară la umăr și a luat pastila, încercând să se distreze în continuare, pentru că era la ziua unei prietene. Dar în scurt timp a simțit o presiune mare în piept și că durerea „i-a tăiat respirația”. Începuse să se teamă că va avea un atac de cord când brațul stâng i-a înțepenit complet. A sunat la ambulanță și a fost programată pentru o consultație în acea seară.

După puțin i s-a înțepenit și cel de-al doilea braț și a sunat din nou la ambulanță, pentru că, spune ea, a rămas „complet paralizată” foarte repede. „Nu mi-am putut mișca picioarele, brațele, partea superioară a corpului, totul, a fost foarte, foarte înfricoșător”, a povestit tânăra pentru MyLondon.

Medicii au fost încurcați de starea lui Daisy, pentru că rezultatele la teste erau toate normale. Au suspectat atunci un atac de anxietate, însă Daisy nu avea antecedente de acest gen și niciun fel de predispoziție.

Au urmat câteva zile de investigații amănnțite și după și după mai multe scanări CT și RMN medicii au descoperit că suferise un accident vascular cerebral la măduva spinării, o formă extrem de rară, care reprezintă puțin peste 1% din toate accidentele vasculare cerebrale.

„Daisy avea de fapt mai multe cheaguri de sânge în plămâni, despre care nu știam nimic. Aceste cheaguri au călătorit cumva de la plămâni la coloana vertebrală și i-au blocat oxigenul provocându-i infarctul”, a spus mama ei, Jane Pargeter.

După șase săptămâni, Daisy abia începe să-și miște mâinile. „Medicii au spus că probabilitatea unei recuperări complete este sub semnul întrebării. Dar asta ar putea însemna orice, ar putea însemna să nu mai pot merge niciodată, să nu-mi pot folosi un braț, să rămân cum sunt acum. Sunt zile în care simt ceva în picioare, dar nu pot să fac absolut nicio mișcare cu ele”, spune ea.

Daisy a documentat pe TikTok experiența ei și vrea să atragă atenția asupra accidentelor vasculare cerebrale ale măduvei spinării. „Am făcut videoclipuri despre starea mea pentru că nu am auzit niciodată de un accident vascular cerebral de acest fel. S-ar putea ca unii oameni să treacă prin același lucru și să nu știe ce li se întâmplă, așa că ar fi bine să afle”, a mai spus ea.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri