O tânără s-a dus în Turcia să facă o operație pentru slăbit. După intervenție, i s-a făcut rău în avion și a murit

Data actualizării: Data publicării:
tanara cu hanorat deschis la culoare
Morgan Ribeiro a murit după ce i s-a făcut rău în avion, la 3 zile după ce a făcut o operație de micșorare a stomacului în Turcia FOTO: The Independent

O tânără de 20 de ani, din Anglia, care s-a luptat toată viața cu kilogramele în plus, a decis într-un final să facă o intervenție chirurgicală care ar fi ajutat-o să slăbească la o clinică din Turcia, intervenția costând 2.500 de lire sterline, adică mult mai puțin decât în Marea Britanie.

Pentru o intervenție decontată de stat, fata ar fi trebuit să aștepte ani de zile, astfel că a ajuns la concluzia că deplasarea în Turcia era sigura ei opțiune.

Morgan Ribeiro a fost programată pentru operație în Turcia pe 5 ianuarie și a plecat din Londra împreună cu iubitul ei, Jamie Brewster. La 3 zile după procedură, a primit undă verde pentru a zbura spre casă. Însă în timpul zborului i s-a făcut rău, iar avionul în care se afla a aterizat de urgență în Serbia, unde a fost dusă de urgență la spital.

Medicii i-au spus iubitului fetei, în vârstă de 19 ani, că ea intrase în șoc septic și că era nevoie să o opereze după ce au descoperit că intestinul subțire fusese tăiat în timpul procedurii de îndepărtare a unei porțiuni din stomac.

Familia spune că medicii i-au îndepărtat 10 cm din intestinul subțire și au sperat că intervenția să fie salvatoare. Dar pe 9 ianuarie Morgan a suferit un atac de cord și a fost plasată în comă indusă. Ea a murit după patru zile, potrivit The Independent.

Mama ei, Erin Gibson, de 44 de ani, a spus că Morgan s-a luptat cu kilogramele în plus mereu și că a avut de suferit din cauza asta, fiind adesea batjocorită de colegi, însă ea nu știa că fiica ei urma să facă operația de micșorare a stomacului.

„În copilărie, a fost mereu batjocorită din cauza greutății și s-a luptat cu asta. Eu i-am spus că este frumoasă pe interior și exterior și chiar era o fată frumoasă”, a spus mama.

Sora fetei, Kayleigh, de 26 de ani, a aflat în ziua de Crăciun că aceasta plănuia să meargă în Turcia pentru operație - acesta fiind și prima dată când tânăra de 20 de ani călătorea în străinătate - și a implorat-o pe sora ei să nu plece.

„Când am aflat eu era prea târziu, pentru că ea era deja în avion. Am avut acel sentiment de sufocare, pentru că auzisem povești de groază despre operații făcute în Turcia”, a spus mama fetelor.

Operația prin care o parte a stomacului este îndepărtată este făcută pacienților obezi clinic, pentru a-i ajuta să slăbească. Prin reducerea dimendiunilor stomacului, apetitul pacientului scade și astfel slăbește în mod natural.

În septembrie 2023, Morgan a avut o consultație virtuală printr-o companie care mediază intervențiile în străinătate și a zburat pe 4 ianuarie în Turcia, fiind programată pentru operație a doua zi.

Jamie Brewster, iubitul fetei, spune că angajații spitalului și translatorii au vorbit cu ea despre procedură și recuperare, dar nu își amintește să fi făcut vreo mențiune despre pericolele asociate cu operația. El a spus că intervenția a durat două ore și jumătate, iar Morgan a plâns de durere când s-a trezit, dar medicii au asigurat-o că va fi bine.

În următoarele zile Morgan a respectat toate indicațiile medicilor, însă compania medicală a precizat ulterior că ea nu a urmat sfaturile de a merge și de a se hidrata. În ziua în care i s-a spus că poate pleca acasă, Morgan era „foarte fierbinte și avea dureri”, a spus iubitul ei. În timpul zborului i s-a făcut rău.

„Însoțitoarea de bord i-a dat puțină gheață și apă, iar ei îi era greu să respire, așa că au dus-o în fața avionului, unde era mai mult spațiu și au încercat să-i dea o mască de oxigen”, a spus tânărul.

El a mai spus că doi medici de la bordul avionului au încercat să o ajute, dar în cele din urmă avionul a aterizat de urgență la Belgrad, unde ea a murit la spital cinci zile mai târziu.

Moartea tinerei vine la câteva luni după ce o altă britanică, mamă a trei copii, Demi Agoglia, de 26 de ani, a murit după ce a suferit o intervenție de modificare a posteriorului în Turcia. La acea vreme, Maria Caulfield, ministrul sănătății din Marea Britanie, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa de reglementări privind turismul sanitar în Turcia.

Organizația care a pus-o în legătură pe Morgan Ribeiro cu chirurgul turc a negat orice eroare. Spitalul la care lucrează acesta încă nu a comentat în niciun fel cazul.

Wizz Air a confirmat că la bordul unui avion a fost o pasageră cu probleme de sănătate: „Putem confirma că în timpul unui zbor de la Istanbul la Londra Gatwick am făcut o deviere către Belgrad din cauza unei pasagere care necesita asistență medicală. Sănătatea și siguranța pasagerilor și a echipajului nostru este prioritatea noastră principală și, în acest caz, pasagera a fost debarcată din avion pentru a beneficia de asistență medicală urgentă”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri