Papa Francisc cere respect pentru femei

Data publicării:
papa francisc - GettyImages - 8 septembrie 15 1

Foto: Gulliver/GettyImages

„Contribuția femeilor în toate domeniile ale activității umane este inegalabilă, începând cu familia. Dar oare este suficient să o recunoaștem?", se întreabă Suveranul Pontif. În fiecare lună, Papa Francis înregistrează un mesaj video. În luna mai, acesta le este dedicat femeilor. „Trebuie să condamnăm violența sexuală la care sunt supuse femeile și să eliminăm obstacolele care împiedică deplina lor integrare în viața socială, politică și economică", spune Papa Francisc, citat de Agerpres.

„Este o rugăminte: ca în toate țările lumii femeile să fie onorate și respectate și ca rolul lor social esențial să fie pus în valoare", adaugă liderul Bisericii Catolice.

Mesajul video al Papei este dublat de un articol semnat de monseniorul Pietro Parolin, al doilea înalt ierarh din Biserica Catolică, în suplimentul lunar al publicației Osservatore Romano. „Dacă nu am asculta cu atenție vocea femeilor în marile momente de decizie din viața Bisericii, am pierde contribuții decisive și indispensabile, aș zice, la elaborarea unor noi proiecte și perspective", a explicat acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri