10 mineri mexicani sunt blocați în subteran de două săptămâni. Pentru a-i salva, autoritățile apelează la două companii străine

Data actualizării: Data publicării:
Mincă de cărbune din Mexic
Pentru a salva 10 mineri blocați în subteran de două săptămâni, Mexicul apelează la o companie germană și una americană. Foto: Profimedia

Autoritățile din Mexic apelează la două companii străine - una germană, cealaltă americană, pentru a ajuta la salvarea a zece bărbați prinși într-o mină de cărbune de aproape două săptămâni, relatează Reuters.

Minerii sunt blocați în subteran la mina Pinabete din statul Coahuila, la granița de nord, din 3 august, atunci când un zid de tunel s-a prăbușit, declanșând inundații în toată mina.

Apa a inundat mai mult de jumătate dintre puțurile minei, iar echipele de intervenție au extras suficient de multă, precum și resturi - cum ar fi bucăți de conducte și scânduri, pentru a putea trimite în siguranță echipele de salvare în mină.

Laura Velazquez, șefa agenției de protecție civilă din Mexic, a declarat că oficialii de la Ministerul de Externe din Mexic vor vorbi cu companiile, marți.

„Sunt două companii care ne vor da o opinie pentru a ne organiza acțiunile cu mai multă precizie”, a declarat ea într-o conferință de presă regulată a guvernului.

Între timp, inginerii lucrează la etanșarea minei Pinabete, transferând apa în mina Conchas Norte din apropiere, un sit nefolosit, care acumulează apă de mai bine de 25 de ani.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri