Polemică în Canada, după moartea unei fetițe care suferea de leucemie

Data publicării:
fetita-canada

Makayla Sault a fost diagnosticată cu leucemie acum aproape un an. După 12 săptămâni chinuitoare de tratament, timp în care copila s-a simţit foarte rău, familia a decis să oprească chimioterapia. La luarea deciziei a contribuit şi fetiţa, care le-a cerut doctorilor să nu o mai supună tratamentului agresiv.

În cele din urmă, Makayla a fost scoasă de pe chimioterapie, iar părinţii ei, care fac parte dintr-un trib amerindian, au dus-o la o clinică din Florida, devenită celebră pentru că ar vindeca diverse forme de cancer prin metode neconvenţionale. La începutul acestei săptămâni, fetiţa a murit din cauza unui atac cerebral. Dacă părinţii ei susţin că acesta a fost provocat de substanţele agresive folosite la chimioterapie, oncologii canadieni spun că micuţa a murit din cauză că nu a continuat tratamentul medical clasic.

Arthur Schafer, directorul Centrului pentru Etică Profesională: „Această fetiţă avea şanse de 75% să supravieţuiască leucemiei, dacă făcea chimioterapie. Cred că este tragic că fiecare copil din Canada este protejat de sistemul nostru legal, faţă de deciziile iraţionale luate de părinţii lor, cu excepţia copiilor care provin din triburile amerindiene.

Cu toate că părinţii fetei au obţinut o decizie judecătorească atunci când au hotărât să întrerupă sesiunile de chimioterapie, autorităţile canadiene au deschis o anchetă. Dacă investigaţia va stabili că Makayla a murit pentru că a întrerupt chimioterapia, atunci poate fi declanşată şi o anchetă penală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri